Πρέβεζα : Περιμένουμε και το ΚΚΕ …

Το ΠΑΜΕ συμμετείχε στην κινητοποίηση των σωματείων Ν. Πρέβεζας, έξω από τις εγκαταστάσεις της Μονάδας “ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΙΚΕ” στον Ωρωπό Πρέβεζας, όπου την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου σημειώθηκε  το εργατικό δυστύχημα με νεκρό έναν 55χρονο εργαζόμενο.

Μέχρι χθες που έγινε η κινητοποίηση και σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις εργατικών δυστυχημάτων, τόσο το ΠΑΜΕ, όσο και το ΚΚΕ δεν είχαν προβεί σε καμία ανακοίνωση για το συμβάν, γεγονός που θίγει με το άρθρο του mypreveza.gr (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, αρκετές ώρες πριν την κινητοποίηση.

Είναι θετικό το γεγονός ότι αν και με αρκετή καθυστέρηση το ΠΑΜΕ τελικώς συμμετείχε στην κινητοποίηση και σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση για αυτό. Το ίδιο μέχρι στιγμής δεν έχει πράξει το ΚΚΕ, ούτε ο Βουλευτής του Νομού Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο οποίος θυμίζουμε ξανά ότι σε άλλη περίπτωση εργατικού δυστυχήματος, κατέθεσε μέχρι και ερώτηση στην Βουλή.

Το ΠΑΜΕ θέλοντας να απαντήσει στο mypreveza.gr απέστειλε ένα κείμενο το οποίο χρησιμοποιεί ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την ιστοσελίδα μας.

Τηρώντας πάντα την δημοσιογραφική δεοντολογία το παραθέτουμε αυτούσιο και περιμένουμε και το ΚΚΕ να πράξει το ίδιο…

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οφείλουμε να δώσουμε μια απάντηση στην προσπάθεια αποσιώπησης γεγονότων   με σκοπό να εκθέσουν να λασπολογήσουν  στα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ 

Το  συγκεκριμένο  τοπικό σαιτ φαίνεται ότι δεν του έμεινε  χρόνος να παρακολουθήσει τις εξελίξεις ,τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις των σωματείων του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΜΕ),γιατί όλη την εβδομάδα είχαν αναλάβει ρόλο γραφείου τύπου του εφοπλιστή Γιαννακόπουλου  όπου με τεράστιους τίτλους ευγνωμοσύνης και επιβράβευσης  προσπαθούν να ενσωματώσουν τον λαό της Πρέβεζας στην λογική των «φιλοδωρημάτων» ,να νομιμοποιήσουν στην συνείδηση του ότι για να λειτούργει ένα νοσοκομείο πρεπει κάποιος  επιχειρηματίας να κάνει κάποιες «δωρεές »,με το αζημίωτο  βέβαια αφού όλα αυτά προστίθενται στις τόσες φοροαπαλλαγές που τους χαρίζουν με νόμο όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά .

Δεν γνώριζαν ,δεν είχαν χρόνο να ενημερωθούν ότι από την πρώτη μέρα μέλη της Γραμματείας  του ΠΑΜΕ  στην Πρέβεζα ,με προέδρους σωματείων μέλη Δ.Σ  προχώρησαν σε άμεση παρέμβαση στο συγκεκριμένο εργοστάσιο αναδεικνύοντας τις ευθύνες της εργοδοσίας την απουσία μέτρων ασφαλείας με συνεπεία το τραγικό αποτέλεσμα .

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΑΝ ?

Δεν είχαν χρόνο να ενημερωθούν ότι την επόμενη μέρα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ  που εκλέγονται στα σωματεία είχαν παρέμβαση στον επόπτη εργασίας .

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΑΝ ?

Δεν ήθελαν να δουν την κινητοποίηση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ  έξω από την  πύλη του εργοστάσιου ξεσηκώνοντας τους κατοίκους του χωριού ,                                                                                την περιοδεία κλιμακίου τις απογευματινές ώρες ενημερώνοντας τους κατοίκους,  οι φωτογραφίες και τα video που δεν ανάρτησαν δεν τους έφταναν να δουν τουλάχιστον  δεοντολογικά την άποψη της συγκεκριμένου δημοσιογράφου.

Το ΠΑΜΕ  για να ενημερώνονται δεν είναι πολιτικός φορέας-  και ας μην κάνουν πως δεν γνωρίζουν – είναι συσπείρωση σωματείων με προσανατολισμό τα  συμφέροντα της τάξης μας με αντικαπιταλιστική  αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλη εναντία σε κάθε επιχειρηματία σε κάθε εργοδοσία .

Συσπειρώνονται σε αυτό το μέτωπο σωματεία και συνδικαλιστές από τον δημόσιο ,τον ιδιωτικό τομέα και τα σωματεία είναι αυτά που παίρνουν τις πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο που έχουν την ευθύνη.

Η παρέμβαση του σωματείου των ιδιωτικών υπαλλήλων αυτό τον στόχο υπηρετεί και για αυτό πήρε την πρωτοβουλία και κοντά του συνδικαλιστές και σωματεία από όλους τους κλάδους .                                           Οφείλουμε να ενημερώσουμε το συγκεκριμένο  σαιτ ότι έχει υποχρέωση να επανορθώσει το να θάβεις –ανακοινώσεις ,πρωτοβουλίες , κινητοποιήσεις  μπορεί να θεωρηθεί άποψη του, το να κάνεις το « άσπρο –μαύρο» για κάποιο σκοπό είναι ενάντια στην δημοσιογραφική δεοντολογία και άλλους στόχους υπηρετεί, σε αυτό απαντάμε με ντοκουμέντα το φωτογραφικό υλικό για την συγκεκριμένη αγωνιστική κινητοποίηση .

Οι πρωτοβουλίες μας θα συνεχίζονται όσο και αν κάποιοι ενοχλούνται.

 Άμεσος σταθμός το κάλεσμα του Ν.Τ  της ΑΔΕΔΥ  ,σωματείων και φορέων του  δημόσιου και ιδιωτικού τομέα την παρασκευή 15 Δεκέμβρη  μπροστά στην Θεοφάνειο 7 μ.μ ενάντια  στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, στην ακρίβεια για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για μέτρα ασφαλείας στους τόπους δουλειάς 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites