Πρέβεζα : Κάλιο αργά, παρά αργότερα!

Με καθυστέρηση τριών ημερών η τομεακή επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ εξέδωσε τελικά ανακοίνωση για το εργατικό δυστύχημα στην μονάδα “ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΙΚΕ” στον Ωρωπό Πρέβεζας.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από άρθρο του mypreveza.gr το οποίο στηλίτευσε το γεγονός ότι τόσο το ΠΑΜΕ, όσο και το ΚΚΕ δεν έδειξε άμεσα αντανακλαστικά σε αυτό το δυστύχημα, όπως έχει κάνει σε προηγούμενες περιπτώσεις, στις οποίες εξέδιδαν ανακοινώσεις εντός 24ωρου το αργότερο (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Τελικά, μετά το ΠΑΜΕ, ανακοίνωση για το δυστύχημα έστειλε και το ΚΚΕ.

Τόσο το ΚΚΕ, όσο και το ΠΑΜΕ προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την “αφωνία” τους για το θέμα εξέδωσαν ανακοινώσεις ιδιαίτερα προσβλητικές για το mypreveza.gr, και προσωπικά για την συντάκτρια, γεγονός απόλυτα αναμενόμενο για όσους γνωρίζουν το ύφος του ΚΚΕ.

Φυσικά, τηρώντας την δημοσιογραφική δεοντολογία δημοσιεύουμε αυτούσια την ανακοίνωση του ΚΚΕ και τονίζουμε ότι το γεγονός πως μετά το άρθρο μας τόσο το ΠΑΜΕ, όσο και το ΚΚΕ αναγκάστηκαν να εκδώσουν ανακοινώσεις, αποτελεί για το mypreveza.gr μια μικρή δημοσιογραφική δικαίωση!

Προβοκατόρικο άρθρο του ΜyPreveza εις βάρους του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ

Η λέξη «ντροπή» είναι τουλάχιστον λίγη για το κατάπτυστο και συκοφαντικό δημοσίευμα του ΜyPreveza εις βάρους του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ σχετικά με το εργατικό ατύχημα στον Ωρωπό στην ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΙΚΕ, που στοίχισε την ζωή ενός 55χρονού εργάτη. Αν και το εν λόγω άρθρο αναγνωρίζει το γεγονός ότι σε κάθε εργατικό «ατύχημα» η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ  και η Γραμματεία του ΠΑΜΕ με ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις αναδεικνύουν, καταγγέλλουν και καλούν τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό μπροστά στα εργοδοτικά εγκλήματα, φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η συντάκτρια του δεν είδε, ούτε άκουσε. Την ίδια στιγμή μάλιστα κουνάει υποκριτικά το δάκτυλο, φτάνοντας στο σημείο να δίνει και μαθήματα λενινισμού (!), ενώ αποκρύβει χαρακτηριστικά τα πραγματικά γεγονότα που έχουν ως εξής:

Τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ στη Πρέβεζα, μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος και με «μπροστάρη» το Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, πραγματοποίησαν την ίδια μέρα και από τη πρώτη στιγμή παρέμβαση στο τόπο του δυστυχήματος για να διαπιστωθούν οι συνθήκες και οι αιτίες που οδήγησαν σε άλλον ένα νεκρό εργάτη στη περιοχή μας,  τον τρίτο στην Πρέβεζα μέσα σε λιγότερο από 15 μήνες, ενώ άμεση ήταν και η παρέμβαση των δυνάμεων του ΚΚΕ στην Επιθεώρηση Εργασίας Πρέβεζας. Παράλληλα, οι κομμουνιστές της Πρέβεζας, μέλη του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας  οργάνωσαν και κάλεσαν τη Τετάρτη το μεσημέρι κινητοποίηση έξω από τη πύλη της επιχείρησης με σκοπό να ασκηθεί πίεση για την άμεση διερεύνηση των αιτιών του θανατηφόρου εργατικού «ατυχήματος» και την απόδοση ευθυνών. Επίσης, στελέχη και μέλη του ΚΚΕ της Πρέβεζας συναντηθήκαν και συζήτησαν με τους εργαζόμενους στη μονάδα, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να μην αποδεχτούν αυτή την «κανονικότητα», δηλαδή να μην γνωρίζουν αν θα γυρίσουν στην οικογένειά τους με το τέλος της δουλειάς.

Όλα τα παραπάνω όμως χαρακτηρίστηκαν ως «απόλυτη σιωπή του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ» από το προβοκατόρικο -αν μη τι άλλο- άρθρο του ΜyPreveza … Ματαιοπονούν κάποιοι «γραφιάδες» αν νομίζουν ότι με τέτοιες επιθέσεις θα πλήξουν το Κόμμα που κέρδισε με αγώνες και αίμα τους άρρηκτους δεσμούς του με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Ελλάδας. Ο κάθε εργαζόμενος άλλωστε της Πρέβεζας γνωρίζει καλά και από πρώτο χέρι ότι οι κομμουνιστές είναι αυτοί που βρίσκονται δίπλα του στους χώρους δουλειάς, δίπλα στους αγώνες για τα δικαιώματά του, στους αγώνες της νεολαίας, στα βάσανα των αγροτών, των μικρών επαγγελματιών, των συνταξιούχων, εκεί που ζει, αγωνίζεται και διεκδικεί ο λαός.

Τη καλύτερη άλλωστε απάντηση απέναντι σε τέτοιες χυδαίες προσπάθειες αντικομμουνισμού θα τη δώσουμε όλοι και όλες μαζί στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται τη Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. έξω από τη «Θεοφάνειο», ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό, τα “ματωμένα” πλεονάσματα, τη φοροληστεία και την ακρίβεια.

«Ως εδώ! Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!»

Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ 

ΠΡΕΒΕΖΑ 14/12/2023 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites