Θετικά μηνύματα για την Ήπειρο από την τουριστική αγορά της Κύπρου

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ήπειρο ως προορισμό «4 εποχών» έδωσε για μια ακόμη χρονιά η τουριστική αγορά της Κύπρου, στην 24η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Travel Expo Cyprus 2023» που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 21- 23 Απριλίου στη Λευκωσία.

Η αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου παρουσίασε στοχευμένα σε επαγγελματίες και στο πολυπληθές κοινό της έκθεσης τον προορισμό «Ήπειρος» με έμφαση   στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού,  που αποτελούν σημαντικό πλεονέκτημα της περιοχής και πλέον ενδιαφέρουν – εκτός από τον θαλάσσιο- ιδιαίτερα τους Κυπρίους εν δυνάμει επισκέπτες. 

Στη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β) με τουριστικά γραφεία (από τις οποίες ήδη προέκυψαν και συμφωνίες), καθώς  και με αεροπορικές εταιρείες όπως,  η TopKinisis, η XenosTravel, Let’s GO Tours by Amathus, Honeywell Travel, Apollo, Aegean Airlines, Cyprus Airways, Tus Airways, αλλά και με το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού.

Στην μακρόχρονη – συνεχιζόμενη- σχέση της Κυπριακής τουριστικής αγοράς με την Ήπειρο   καθώς και στους δεσμούς σε πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, αναφέρθηκε κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο της Περιφέρειας ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Κώστας Κουμής, ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση μαζί με τον Έλληνα πρέσβη κ. Ιωάννη Παπαμελετίου. 

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ειδικών Μορφών Τουρισμού κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε: «Η Κυπριακή τουριστική αγορά είναι σημαντική για την Ήπειρο και κάθε χρόνο με τη συμμετοχή μας στην έκθεση της Λευκωσίας, ενισχύουμε τους  δεσμούς μας με την Μεγαλόνησο. Πλέον, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τουριστικούς πράκτορες και μεμονωμένους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα και την ορεινή Ήπειρο με τις ειδικές μορφές τουρισμού που προσφέρει,  γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας όλο το χρόνο».   

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου που ήταν συνεκθέτης του ΕΟΤ, επισκέφτηκαν εκτός του Υφυπουργού και του Πρέσβη, ο Ηπειρώτης Ταξίαρχος κ. Χρήστος Σιόρεντας και ο Προϊστάμενος Γραφείου Κύπρου του ΕΟΤ κ. Πέτρος Σαγάνας.

Η  Περιφέρεια, με τον συντονισμό της  Διευθύντριας Τουρισμού κ. Ιουλίας Μαρκούλα, φιλοξένησε στο περίπτερό της επαγγελματίες του τουρισμού από την Ήπειρο, αιρετούς και υπηρεσιακούς εκπροσώπους του Δήμου Ιωαννιτών και του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος. 

 

Την έκθεση «Travel Expo Cyprus 2023» διοργάνωσαν με επιτυχία, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και η εταιρεία Display Art Plc, στον εκθεσιακό χώρο της Κρατικής Έκθεσης Κύπρου. Την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 12.000 χιλιάδες Κύπριοι και ξένοι, καθώς  και πλήθος τουριστικών πρακτόρων και εκπρόσωποι αεροπορικών  εταιρειών.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites