Πρέβεζα : Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Ανάδειξη-Αξιοποίηση Κτιρίου Συρρακιωτών»

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου και του ανάδοχου κ. Ιωάννη Καραμπιτιάνη, η σύμβαση  του έργου : «Ανάδειξη-Αξιοποίηση Κτιρίου Συρρακιωτών».

Τα έργα και οι παρεμβάσεις  στο  κληροδότημα του  δωρητή  Απόστολου  Ρίζου, το οποίο και  βρίσκεται στην οδό 21ης Οκτωβρίου στην πόλη της Πρέβεζας,    αφορούν   στον  καθαρισμό της όψης του κτιρίου, την  αντικατάσταση πλακιδίων και ειδών υγιεινής στα wc, τις συντηρήσεις εξωτερικών θυρών, την  προμήθεια εσωτερικού φωτισμού, την εγκατάσταση κλιματισμού, την προμήθεια αντλίας και αναβατορίου για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ και τέλος τις  εργασίες διαμόρφωσης του  περιβάλλοντος χώρου με επίστρωση, φύτευση, φωτισμό και τοποθέτηση πέργκολας ώστε μετά από πολλά χρόνια το κληροδότημα θα είναι πλήρως λειτουργικό και ανακαινισμένο και θα αποτελεί ακόμα ένα στολίδι πολιτιστικής και ιστορικής σπουδαιότητας για το Δήμο Πρέβεζας.

Το εν λόγω έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» μετά από πρόταση που υπέβαλε η Δημοτική Αρχή  σε συνεργασία με το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, ενώ οι εργασίες για την αξιοποίηση του ιστορικού αυτού κτιρίου θα ξεκινήσουν άμεσα.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας  κ. Νίκος Γεωργάκος ανέφερε σχετικά:

«Ως επικεφαλής του συνδυασμού νίκης όλων των Δημοτών «Δήμος της Καρδιάς μας!» είχα δεσμευτεί από κοινού με τους συνυποψηφίους και τους συνεργάτες μου να εκπληρώσουμε επιτέλους το δίκαιο αυτό αίτημα  των Συρρακιωτών της Πρέβεζας προς όφελος του Δήμου μας. Είμαστε ως Δημοτική Αρχή ιδιαίτερα ευτυχείς και υπερήφανοι που σε άψογη συνεργασία με τις αρμόδιες διευθύνσεις του Δήμου μας κάναμε αυτή τη δέσμευση πράξη.

Το κτίριο των Συρρακιωτών επί της  21ης Οκτωβρίου θα αποκτήσει την όψη και τη χρήση που του αξίζει αποτελώντας χώρο πολιτισμού και ανάδειξης της πλούσιας ιστορίας  και παράδοσης του Συρράκου αλλά και όλου του Δήμου μας. Αποτελούσε το έργο αυτό καθήκον και χρέος αναγνώρισης προς όλους αυτούς  τους  ανθρώπους  της ιστορικής  Πρεβεζάνικης κοινότητας που   αποτελούν διαχρονικά ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας  την οποία εμπλούτισαν με το μόχθο, τα ήθη, τα έθιμα, την παραγωγική τους δυναμική, την κουλτούρα  και την περηφάνια τους».

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites