Ανάπτυξη Τώρα: “Δυστυχώς δεν εισακούστηκε η πρότασή μας για τη διαχείριση των υδατικών πόρων της Πρέβεζας”

Ανακοίνωση για το το νομοσχέδιο με τίτλο: “Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος” με το οποίο ανοίγει η πόρτα για την ιδιωτικοποίηση του νερού εξέδωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα”.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

“Υπάρχει μία λαϊκή παροιμία που λέει: “Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”. Δυστυχώς ο κ. Γεωργάκος και η “παρέα του” στη δημοτική αρχή Πρέβεζας, όπως και η διοίκηση της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, μόνο φρόνιμοι δεν αποδείχθηκαν αναφορικά με τη διαχείριση των υδατικών πόρων της Πρέβεζας. 

Και δε φτάνει αυτό, αλλά αρνούνται πεισματικά να υιοθετήσουν τις εποικοδομητικές προτάσεις της “Ανάπτυξης Τώρα” που θα οδηγούσαν σε “ασφαλή νερά” το “καράβι” του Δήμου Πρέβεζας και της ΔΕΥΑΠ. Αντιθέτως σέρνονται πίσω από τις εξελίξεις και δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις.

Ήταν Ιούλιος του 2020, όταν η “Ανάπτυξη Τώρα” κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση στη δημοτική αρχή Πρέβεζας, ζητώντας την έναρξη των διαδικασιών για την εκπόνηση ενός τριετούς πλάνου διαχείρισης των υδατικών πόρων του Δήμου Πρέβεζας, έπειτα από διαβούλευση με κατοίκους και ειδικούς.

Ζητούσαμε τότε πλήρη καταγραφή των δικτύων και των πόρων, ζητούσαμε ετοιμότητα για οργάνωση για την επέκταση της ΔΕΥΑΠ στις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου, ζητούσαμε “χαρτογράφηση” των παρεμβάσεων και χρηματοδότησή τους από το νέο ΕΣΠΑ και το ΠΕΠ Ηπείρου, ώστε να είμαστε έτοιμοι. Θέταμε προβληματισμούς για το μεγάλο έργο ύδρευσης της παραλιακής ζώνης και πολλά άλλα.

Δυστυχώς δεν εισακούστηκε η πρότασή μας και τώρα έρχεται ένα κυβερνητικό νομοσχέδιο να μας φέρει προ τετελεσμένων, αφού δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τίποτα.

Η Κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο με τίτλο: “Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος”.

Το νομοσχέδιο αυτό φέρνει συγχωνεύσεις και συνενώσεις των παρόχων υπηρεσιών ύδατος, απειλεί με μεγάλα πρόστιμα τις ΔΕΥΑ και ουσιαστικά διαλύει τον ν. 1069/80, που ιδρύει τις ΔΕΥΑ, αφαιρώντας τα κεκτημένα της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαχείριση του αγαθού του νερού.

Κυρίως όμως η νέα αυτή ρυθμιστική αρχή θα καθορίζει και θα ελέγχει την τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΥΑ.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Πρέβεζας καταγγέλλουν ανοικτά τη διοίκηση και το Δήμαρχο Πρέβεζας για δημιουργία αδιέξοδων καταστάσεων.

Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και η “παρέα” του κου Γεωργάκου απειλούν πλέον ανοικτά τους δημότες Πρέβεζας με ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη διαχείριση και την τιμολόγηση του αγαθού του νερού.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” εδώ και 2,5 χρόνια ανέλαβε όλες εκείνες τις πολιτικές πρωτοβουλίες όχι μόνο για να προληφθεί η σημερινή κατάσταση, αλλά και να καταστεί η Πρέβεζα πρότυπο για όλη τη Δυτική Ελλάδα αναφορικά με τη διαχείριση του νερού. Μιλούσαμε όμως εις ώτα μη ακουόντων…

Τον Απρίλιο του 2022 καταθέσαμε επίσης και προτάσεις για το ενεργειακό ζήτημα που είναι τεράστιο, με τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας. Κι εκεί η δημοτική αρχή δεν μας έχει ακούσει… 

Θα την κρίνουν στην κάλπη οι δημότες…”

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites