Θλιβερή εντύπωση και ερωτηματικά …ξανά!

Θλιβερή εντύπωση και ερωτηματικά έχει προκαλέσει στην Πρέβεζα, το “κόψιμο” της υποψηφιότητας του Θεόδωρου Κορωναίου από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Πρέβεζας.
Η υποψηφιότητα του Θοδωρή Κορωναίου είχε αναπτύξει μεγάλη δυναμική και η απόφαση του κόμματος να μην τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο έχει προκαλέσει έντονα ερωτηματικά στην τοπική κοινωνία, καθώς είναι μία απόφαση πέρα από κάθε λογική!
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του γιατρού και πρώην υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Βελέντζα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που κάνει λόγο για πολιτική καριέρα ως επάγγελμα για ανεπάγγελτους.
Συγκεκριμένα ο Σπύρος Βελέντζας αναφέρει : “Η πολιτική καριέρα ως επάγγελμα για ανεπάγγελτους. Κρατικοδίαιτοι επαγγελματίες της πολιτικής οι οποίοι δεν άσκησαν ποτέ ή δεν ασκούν επί δεκαετίες συγκεκριμένο επάγγελμα.
Στο ερώτημα, τί ήταν πριν γίνει πολιτικός, δεν υπάρχει σαφής απάντηση.
Είτε διορισμένοι, είτε εκλεγμένοι συντηρούν και αναπαράγουν τη θέση τους μέσω μιας αμφίδρομης πελατειακής σχέσης με “υψηλά” κομματικά κλιμάκια αφ’ ενός και τους πολίτες αφ’ ετέρου. Με ψιθύρους στο αυτί και με μια πολλά υποσχόμενη χειραψία. Με έπαρση, αλαζονεία, ψεύτικη εγκαρδιότητα, προσποίηση ότι φροντίζει το κοινό καλό, ενώ το μόνο που σκέφτεται είναι το συμφέρον του.
Αυτοί οι επαγγελματίες της πολιτικής, εκείνο που υπερασπίζονται με κάθε τρόπο είναι το επάγγελμά τους και όχι η ιδεολογία ή το κόμμα. Μόνο αυτό τους δίνει κοινωνική και οικονομική υπόσταση.Γι’ αυτό και είναι κατά κανόνα μειωμένης αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης
Ευάλωτοι σε υποχωρήσεις και συμβιβασμούς ή ακόμα και σε συναλλαγές και διαπλοκές και εν γένει χειραγωγήσιμοι από διάφορα οικονομικά και άλλα συμφέροντα.
Όταν κάποιος παραμένει πέραν του δέοντος στην εξουσία, πρέπει να τον διώχνουμε με τις κλωτσιές.
Η μή επανεκλογή είναι η βαλβίδα ασφαλείας για ανανέωση, ώστε να μειωθεί η διαφθορά και η διαπλοκή.
Ουδείς αναντικατάστατος!”
Ενοχλημένος εμφανίστηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Κορωναίος και σε ευχαριστήρια επιστολή με αποδέκτες όλους όσοι υποστήριξαν την υποψηφιότητα τους δηλώνει παρών και ενεργός με περισσότερη θέληση, δύναμη, και πείσμα να ασχοληθεί με τα κοινά «με την ίδια περπατησιά, τόσο στον επαγγελματικό μου κλάδο ως Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, αλλά και στον χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Η ευχαριστήρια επιστολή του κ. Κορωναίου έχει ως εξής « Η ανακοίνωση των υποψηφίων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το ψηφοδέλτιο της Πρέβεζας, αποτελεί σημείο καμπής για την πολιτική μου δραστηριότητα. Είναι γνωστό ότι παρότι έθεσα υποψηφιότητα δεν επιλέχθηκα. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες συμπολίτες, τόσο τα μέλη του κόμματος αλλά ιδιαίτερα τους φίλους και συνεργάτες από άλλους πολιτικούς χώρους και όλες τις περιοχές του Νομού μας, που από την αρχή και όλο το διάστημα, στήριξαν την υποψηφιότητά μου και στάθηκαν δίπλα μου. Αυτοί και μόνο ήταν και είναι η δύναμή μου, τιμώντας με τη ψήφο τους το πρόσωπο μου, σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες που συμμετείχα διαχρονικά και με συνέπεια. Μοναδικός σκοπός της υποψηφιότητάς μου ήταν να θέσω στην διάθεση του λαού του Νομού μας τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ικανότητες μου. Να προσφέρω με αγάπη και ανιδιοτέλεια, με ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο και ήθος, στον τόπο που ζω, ότι κέρδισα από αυτόν και να συμβάλλω στην καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων της εργασίας που αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να δημιουργήσουν, σε ένα αντίξοο και πολλές φορές εχθρικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον. Εξάλλου είναι γνωστό ότι δεν είμαι ανεπάγγελτος και ποτέ δεν είδα την ενασχόληση μου με τα κοινά ως επαγγελματικό καταφύγιο, το αντίθετο μάλιστα, δραστηριοποιούμαι από μικρός στον ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό ιδιωτικό τομέα και δεν αποσκοπώ στο να βιοποριστώ από μισθοδοσίες ενασχόλησης με τα κοινά και διορισμούς σε δημόσιες θέσεις. Δηλώνω παρών και παραμένω ενεργός με περισσότερη θέληση, δύναμη, και πείσμα να ασχολούμαι με τα κοινά με την ίδια περπατησιά, τόσο στον επαγγελματικό μου κλάδο ως Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, αλλά και στον χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου με τοποθέτησε η ψήφος των συμπολιτών μου και μόνο, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του»

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites