Στην ΕΡΤ 1 και σε ζωντανή σύνδεση τα παραδοσιακά πιάτα της Πρέβεζας

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 και από τον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου Margarona Royal Hotel, έγινε προβολή και παρουσίαση μερικών από τα ιδιαίτερα παραδοσιακά πιάτα της Πρέβεζας, σε ζωντανή σύνδεση από το φιλόξενο τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ1, στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο από τις 6”, με παρουσιαστές τον Δημήτρη Κοτταρίδη και την Νίνα Κασιμάτη.
Να αναφέρουμε πως ο Νομός της Πρέβεζας διαθέτει μεγάλη και πλούσια “γκάμα” σε παραδοσιακά φαγητά όπου και σε επόμενη εκπομπή θα προβάλουμε και άλλα εδέσματα.
Ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π. Ε. Πρέβεζας ανάφερε στους παρουσιαστές της εκπομπής πως στην Πρέβεζα μπορεί κάποιος να βρει ποιοτική και οικονομική γαστρονομία όπως και φιλοξενία σε ξενοδοχεία του Νομού. Μιλησε επίσης και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως Αρχαιολογικό, Ιστορικό, Φυσιολατρικό, ιστιοπλοϊκό και για τις ιδιαίτερες παραλίες οργανωμένες και μη.

Η Έλενα Μίχα παρουσίασε το παραδοσιακό “σουτζούκι” που αποτελείται και παρασκευάζεται με Νεσεστέ και ζάχαρη ενώ επίσης έγινε αναφορά και για την τοπική κοτόπιτα. Η Μαρία Φάκου μίλησε για το “εξοχικό” όπου και αποτελείται από αρνάκι, σκόρδο, μαϊντανό και φύλλο. Η κυρία Βάσω Χόρτη παρουσίασε την “τσιπούρα με σέλινο” αυθεντικό Πρεβεζάνικο πιάτο. Η Εύα Σταυροπούλου μίλησε και παρουσίασε την αλμυρή Μικρασιάτικη Βασιλόπιτα με ρύζι και κοτόπουλο και τέλος η Ευτυχία Σοφοπούλου έδειξε και μίλησε για τον ποντιακό “κατλαμά” που αποτελείται από ζύμη και τσιγαρισμένα κρεμμύδια.
Η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας ευχαριστεί  για την φιλοξενία στον χώρο του ξενοδοχείου Margarona Royal Hotel την διεύθυνση, την Κυριακή Σουρτζή για την συνεργασία με την Ένωση, όπως επίσης το τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ 1, τους παρουσιαστές της εκπομπής αλλά και τους ανθρώπους που εργάστηκαν στο κοντρόλ για το άψογο αποτέλεσμα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites