Ο Στέργιος Γιαννάκης ο βουλευτής με τη μικρότερη κοινοβουλευτική δραστηριότητα στην Ήπειρο

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας στην διακυβέρνηση της χώρας και τον σχηματισμό της τρέχουσας βουλής, με αρκετούς βουλευτές από διάφορα κόμματα να έχουν σημειώσει σημαντικές επιδόσεις ως προς την κοινοβουλευτική τους δραστηριότητα και τις ερωτήσεις προς την κυβέρνηση.
Αναλύοντας τα στοιχεία του vouliwatch.gr υπάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία για την κοινοβουλευτική δραστηριότητα των βουλευτών που εκλέχθηκαν στην Ήπειρο από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουαρίου του 2013.
Οι πιο δραστήριοι βουλευτές σε κοινοβουλευτικό επίπεδο εμφανίζονται οι βουλευτές της αντιπολίτευσης με τον βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα να έχει καταθέσει 2023 ερωτήσεις και 138 αναφορές κατά την άσκηση των καθηκόντων του ενώ ακολουθεί η κ. Μερόπη Τζούφη βουλευτής Ιωαννίνων, η οποία ανήκει επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ με 1349 ερωτήσεις και 128 αναφορές.
698 ερωτήσεις έχει καταθέσει ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κατσής και 38 αναφορές και η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη έχει καταθέσει 217 ερωτήσεις και 33 αναφορές.
Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας έχει καταθέσει 314 ερωτήσεις και 178 αναφορές Ο κύριος όγκος των ερωτήσεων των βουλευτών της αντιπολίτευσης αφορά σε ζητήματα που σχετίζονται με το ασφαλιστικό το πεδίο της οικονομίας . Γενικότερα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι πιο δραστήριοι κοινοβουλευτικά, με πλήθος ερωτήσεων και αναφορών προς τους αρμόδιους υπουργούς, με κύριες θεματικές των ερωτήσεων τους την υγεία, την η προστασία του πολίτη και την οικονομία.
Ο «κυβερνητικός» βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης έχει φέρει στη Βουλή πολλά θέματα που αφορούν τους πολίτες με 79 ερωτήσεις και 129 αναφορές, ακολουθεί η Μαρία Κεφάλα βουλευτής Ιωαννίνων με 50 ερωτήσεις και 18 αναφορές. Αμέσως μετά ο υφυπουργός και βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς με 47 ερωτήσεις και 64 αναφορές, στη συνέχεια ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας με 30 ερωτήσεις και 23 αναφορές, έπεται ο βουλευτής Άρτας και υφυπουργός Γιώργος Στύλιος με 24 ερωτήσεις και 21 αναφορές και τέλος ο βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης με 15 ερωτήσεις και 25 αναφορές δηλαδή αιτήματα πολιτών και φορέων, σχετιζόμενα με θέμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνεται ότι ο Κώστας Τασούλας είναι πρόεδρος της Βουλής,Τα στατιστικά στοιχεία για τη δράση των βουλευτών, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι μέσω του Vouliwatch, όπου οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν και να αξιολογούν το νομοθετικό και κοινοβουλευτικό έργο.
πηγή : Καθημερινή Εφημερίδα “Το Βήμα της Πρέβεζας”

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ραγδαίες εξελίξεις – Παραιτείται από Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας ο Φώτης Ζέρβας και ανεξαρτητοποιείται από την “Δημοτική Ανατροπή” του Βαγγέλη Ροπόκη

30/01/2023, 3:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Καρναβάλι Πρέβεζας : Μία τελετή έναρξης όπως αρμόζει στο μεγαλύτερο καρναβάλι της Ηπείρου

30/01/2023, 1:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ζητείται εργατικό προσωπικό

30/01/2023, 1:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρεβεζα : Δημοσκόπηση για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στον Νόμο – Τα ονοματα που παίζουν

27/01/2023, 6:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έπεσε χιόνι στα ορεινά του Δήμου Ζηρού

27/01/2023, 2:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Καθίζηση προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις σε αγροτικό δρόμο της Καμαρίνας

27/01/2023, 2:03 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites