Η απάντηση του Κώστα Μπάρκα στον Στέργιο Γιαννάκη

Απάντηση στον Βουλευτή Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας Στέργιο Γιαννάκη και στην προσπάθεια του να καπηλευτεί έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), έδωσε μέσω δελτίου τύπου ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

Λίγες ώρες μετά το άρθρο του mypreveza.gr (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) ο Κώστας Μπάρκας εξέδωσε ένα εκτενές δελτίο τύπου στο οποίο αποφεύγει μεν να αναφερθεί προσωπικά στο όνομα του Στέργιου Γιαννάκη, ωστόσο αφήνει σαφείς αιχμές, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα ειδικά στην φράση “Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ασκεί πολιτική κάνοντας copy paste το δελτίο των τοπικών έργων από τις Διευθύνσεις Προγραμματισμού των Δημόσιων Υπηρεσιών”, αλλά και στην αναφορά του στις “αυτοσχέδιες ΜΕΘ” στο Νοσοκομείο Πρέβεζας που είχε “εξαγγείλει” εν μέσω πανδημίας, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ).

Διαβάστε την απάντηση του Κώστα Μπάρκα:

Κώστας Μπάρκας: «Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας: μια χαμένη τετραετία για τον Νομό Πρέβεζας» 

Οι πολίτες του Νομού Πρέβεζας γνωρίζουν. Και γνωρίζουν πολύ καλά ότι η περίοδος διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία είναι μια χαμένη τετραετία.  Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τη μεταφορά έργων ενταγμένων και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από Πρόγραμμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε άλλο, που ουσιαστικά μόνο το όνομα άλλαζε, ώστε να εμφανίσουν ότι γίνεται έργο; 

Ενδεικτικά, έργα που ήταν ήδη ενταγμένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο Πρόγραμμα Φιλόδημος. Το έργο «Ύδρευση Πρέβεζας Β’ Φάση» είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Φιλόδημος I, με την Αριθμό Πρωτοκόλλου 39151/27-07-2018 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, με ΑΔΑ: ΩΣΒ5465ΧΘ7-Κ33. Το έργο με τίτλο «Ύδρευση Παραλιών Βαλανιδορράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών και Καστροσυκιάς» είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Φιλόδημος I, με την Αριθμό Πρωτοκόλλου 55807/11-10-2018 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, με ΑΔΑ: ΩΜΛΚ465ΧΘ7-ΧΜ0.

Το έργο «Βελτίωση οδοποιίας εντός του αναδασµού Μπόιδας – Μαυρής από οικισµό Τύρια έως Ρωµιά» είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Φιλόδημος I, με την Αριθμό Πρωτοκόλλου 20995/21-03-2019 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, με ΑΔΑ: ΨΒΠΨ465ΧΘ7-6ΞΕ.

Το έργο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Πάργας» είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι, με την Αριθμό Πρωτοκόλλου 29440/17-04-2019 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών με ΑΔΑ: Ψ36Τ465ΧΘ7-ΕΛ1.

Το έργο «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Πρέβεζας» είναι ενταγμένο  στο Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι, με Αριθμό Πρωτοκόλλου 41849/30-05-2019 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, με ΑΔΑ: Ψ6ΑΒ465ΧΘ7-75Υ.

Το έργο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Συστήματος Τηλε-Ελέγχου/ Τηλεχειρισμού για τον έλεγχο διαρροών- ποιότητας- απολύμανσης πόσιμου νερού και την αυτόματη- απομακρυσμένη διαχείριση του Η/Μ Εξοπλισμού στο Εξωτερικό Υδραγωγείο της Δ.Ε Φαναρίου του Δήμου Πάργας» είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι, με την Αριθμό Πρωτοκόλλου 43760/07-06-2019 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών με ΑΔΑ: 9Ω1Ν465ΧΘ7-67Θ. 

Η επισκευή των κρηπιδωμάτων παραλίου μετώπου Πρέβεζας χρηματοδοτήθηκε με 1,5 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, απόφαση 27/10/2018 του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το πέρα δώθε της ανάθεσης μελετών από την Περιφέρεια στο Υπουργείο Υποδομών για την σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό στο ύψος της Φιλιππιάδας και τις συνεχείς παρατάσεις που δίνονται στις μελέτες αυτές, χωρίς κανείς να εξηγεί τον λόγο των παρατάσεων αυτών; 

Την απένταξη έργων, όπως η αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Πρέβεζας, που μέχρι και ο αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού αναγκάστηκε να αποδεχτεί από βήματος Βουλής ότι ο Δήμος Πρέβεζας δεν όρισε καν εκπρόσωπο του Δήμου για την Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης υλοποίησης, με αποτέλεσμα της ακύρωσης της Προγραμματικής Σύμβασης; 

Την ξαφνική και αναιτιολόγητη μεταφορά της μελέτης για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από εποπτευόμενο φορέα του Ελληνικού Δημοσίου (ΚΤΥΠ) σε αστική εταιρεία (ΔΕΠΑΝ);   

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; «Τις αυτοσχέδιες ΜΕΘ» στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας σε μια προσπάθεια να καλυφθεί η εγκατάλειψη της Δημόσιας Υγείας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη; Οι πολίτες του Νομού γνωρίζουν πως ό,τι έχει απομείνει στον χώρο της Υγείας στον Νομό μας και όχι μόνο οφείλεται αποκλειστικά στον αγώνα των εργαζόμενων στις δημόσιες δομές υγείας ώστε να παραμείνει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Την άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δώσει τριετή αναστολή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ στους σεισμόπληκτους του Φαναρίου, όπως έκανε σε άλλες περιοχές της χώρας; 

Τη «χαμηλή προτεραιοποίηση», όπως ανέφερε στη Βουλή η αρμόδια Υφυπουργός, του Νομού Πρέβεζας, ώστε έστω και ένα δημοτικό σχολείο του Νομού να ενταχθεί στον θεσμό των σχολικών γευμάτων, όπου ήδη έχουν ενταχθεί πάνω από χίλια πεντακόσια σχολεία από όλη τη χώρα; 

Η αντιμετώπιση του Νομού της Πρέβεζας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ταιριάζει απόλυτα με τη στάση του απερχόμενου Πρωθυπουργού κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Πρέβεζα: «ένας καφές στα γρήγορα». 

Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ασκεί πολιτική κάνοντας copy paste το δελτίο των τοπικών έργων από τις Διευθύνσεις Προγραμματισμού των Δημόσιων Υπηρεσιών.   

Για όλα αυτά και για άλλα τόσα οι πολίτες της Πρέβεζας και όλης της χώρας θα δώσουν την απάντηση που πρέπει στις προσεχείς εκλογές. 

Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να επαναφέρουμε τον Νομό μας σε τροχιά ανάκαμψης. Χρειάζεται μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, ώστε η επόμενη μέρα να βρει την Πρέβεζα  στη θέση που της αξίζει. Δικαιοσύνη παντού!          


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites