Σε Πρέβεζα, Πάργα και Βόνιτσα θα βρεθούν τις επόμενες μέρες στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού

Σε Πρέβεζα, Πάργα και Βόνιτσα θα βρεθούν τις επόμενες μέρες στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Πολιτιστική Διαδρομή: Δίκτυο Κάστρων από το Βυζάντιο στην Οθωμανοκρατία”.
Σκοπός της παρουσίας τους είναι η τεκμηρίωση περιοχών σημειακών επεμβάσεων για την ασφαλή περιήγηση των επισκεπτών στα Κάστρα που αποτελούν σταθμό της κύριας πολιτιστικής διαδρομής του έργου(που για την περιοχή μας είναι το Κάστρο της Πάργας) καθώς και η συμμετοχή σε συσκέψεις με εκπροσώπους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνίας -Λευκάδας.
Είναι η δεύτερη επίσκεψη του κλιμακίου μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το οποίο στην προηγούμενη παρουσία του πραγματοποίησε αυτοψία στα Κάστρα της Πάργας και της Ανθούσας και συμμετείχε σε σύσκεψη με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανθή Αγγέλη.
Το έργο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, αφορά το σχεδιασμό μίας πολιτιστικής διαδρομής περιήγησης σε ένα δίκτυο κάστρων και οχυρώσεων που αναπτύσσεται στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά και την Ήπειρο και στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιείται καταγραφή – επιστημονική τεκμηρίωση της πολιτιστικής διαδροµής -κύριας και δευτερευουσών- (µε παράλληλη συλλογή χαρτογραφικών δεδοµένων, φωτογραφιών, ιστορικών και αρχαιολογικών πληροφοριών κλπ) και σύνταξη των σχετικών µε την διαδρομή και τα μνημεία της, κειμένων.
Πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν απο τον ανεμοστρόβιλο

02/02/2023, 10:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην “Ανάπτυξη Τώρα” του Γιώργου Νίτσα η Ελένη Φλουρή

02/02/2023, 10:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ΑΚΤΙΟ ΜΑΡΙΝΑ ζητά προσωπικό για πλήρη απασχόληση

02/02/2023, 10:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Θωμά Αϊδώνη

31/01/2023, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση ενημέρωσης στο Δήμο Πρέβεζας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος  2021-2027»

31/01/2023, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στη δημοπρασία του έργου “Διαμόρφωσης περιοχής Φόρου” προϋπολογισμού 1.080.000,00€ προχώρησε ο Δήμος

31/01/2023, 4:45 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites