Πιέρ Πάολο Παζολίνι: Μια ιδιαίτερη εκδήλωση στη Πρέβεζα την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2022, 7.30 μ.μ.

Το βιβλίο «Πιέρ Πάολο Παζολίνι, κείμενα, συνεντεύξεις, επιστολές, η δολοφονία», που έγραψε και επιμελήθηκε ο συγγραφέας Γιάννης Η. Παππάς και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «24 γράμματα», παρουσιάζουν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 το απόγευμα στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης οι εκδόσεις «24 γράμματα» , το Ηλεκτρονικό Λογοτεχνικό Περιοδικό Διαπολιτισμός και το Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης .
Σ’ αυτή την ιδιαίτερη για την πόλη μας εκδήλωση, θα μιλήσουν για το βιβλίο και τον συγγραφέα ο Κοσμάς Κοψάρης, Δρ.Φιλολογιας Π.Ι., κριτικός λογοτεχνίας και κινηματογράφου, ερευνητής με αντικείμενο εστίασης στην ποίηση του Πιέρ Πάολο Παζολίνι, η Κική Σακκά υπεύθυνη της Λέσχης ανάγνωσης ενηλίκων της Δημοτικής βιβλιοθήκης Πρέβεζας και ο Σωτήρης Νούσιας , ποιητής, στιχουργός και μέλος της Κινηματογραφικής λέσχης Πρέβεζας.                Την εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Πιέρ Πάολο Παζολίνι, θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αθηνά Παππά.
Ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι, πολύπλευρος, εκρηκτικός και προκλητικός στη ζωή και στην τέχνη του, «διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην πολιτιστική κοινωνία της σύγχρονης Ιταλίας», σημειώνει στον πρόλογό του ο Γιάννης Η. Παππάς.
“Ποιητής, πεζογράφος, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας και αμφισβητίας, ο Πιερ Πάολο Παζολίνι υπήρξε ο πιο πολυσυζητημένος διανοούμενος του ιταλικού 20ου αιώνα, που αγαπήθηκε και επικρίθηκε όσο κανείς άλλος. Υπήρξε προκλητικός στη ζωή και με κάθε έργο του  εξέφραζε τη θέληση να πολεμήσει, μόνος του, εκείνους τους θεσμούς, τις πεποιθήσεις και τους ανθρώπους που στερούν από τον άνθρωπο την ανθρωπιά του».
Ο συγγραφέας και επιμελητής του βιβλίου θα συζητήσει με το κοινό, σε μια προσπάθεια να φωτιστεί ιδιαιτέρως η εξαιρετική αυτή προσωπικότητα του μεγάλου καλλιτέχνη Παζολίνι.

Ο Γιάννης Η. Παππάς γεννήθηκε στους Χαλκιάδες Άρτας το 1962. Για δύο χρόνια παρακολούθησε μαθήματα ιταλικής γλώσσας και λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι της Ιταλίας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 1992 ζει και εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Πάτρα. Γράφει ποίηση και πεζά. Έχει μεταφράσει στα ελληνικά πολλούς Ιταλούς ποιητές. Είναι μέλος της Εταιρείας συγγραφέων και του Κύκλου ποιητών.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites