Επίσκεψη της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς στην Περιφέρεια Ηπείρου

 Το υπό κατασκευή Πάρκο Υψηλής  Τεχνολογίας και Έρευνας  βρέθηκε στο επίκεντρο της  συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. 

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε μάλιστα ότι η Περιφέρεια παρέλαβε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου την οικοδομική άδεια και ετοιμάζονται πλέον οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου. Ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας κ. Γεώργιο  Χαντζηνικολάου τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Μεγάλου και τα άλλα στελέχη που τους συνόδευαν για το επιχειρηματικό πλάνο του Πάρκου και το ενδιαφέρον που υπάρχει για στέγαση σε αυτό μεγάλων εταιριών πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας.

 Ο  Περιφερειάρχης τόνισε ότι «είναι μεγάλη υπόθεση», η έκδοση της άδειας «και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την κατασκευή του Πάρκου». Τόνισε ότι ήταν τιμή για την Περιφέρεια  η επίσκεψη σύσσωμης της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, προσθέτοντας ότι  ενημέρωσε τα στελέχη της για την όλη κατάσταση και  ότι έγινε πρόταση (όσον αφορά τη χρηματοδότηση του 25% του προϋπολογισμού), όπως έχει γίνει και στην Τράπεζα Ηπείρου. «Αναμένουμε πλέον τις τελικές απαντήσεις» κατέληξε. 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας κ. Γ. Χαντζηνικολάου δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον κ. Περιφερειάρχη για να μιλήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής και με τη διάθεση να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε τη σπουδαία δουλειά που κάνει ο Περιφερειάρχης. Συγκεντρωθήκαμε και εστιάσαμε την προσοχή μας στο νέο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, το οποίο πιστεύουμε ότι δημιουργεί τις πιθανότητες να γίνει μια σημαντική σύνδεση μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και της πραγματικής οικονομίας, αλλά και όχι μόνο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Χρήστος Μεγάλου, μεταξύ άλλων,  δήλωσε τα εξής:

«Για εμάς στην Τράπεζα Πειραιώς η Ήπειρος είναι μια εξαιρετικά σημαντική περιφέρεια της Ελλάδος. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και με τα καταστήματά μας εδώ,  και με την προσπάθεια που κάνουμε με την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Η οικονομία της Ηπείρου αναπτύσσεται και βλέπουμε με πολύ μεγάλη χαρά την Ήπειρο και τα Γιάννενα να έχουν δημιουργήσει ένα ‘οικοσύστημα’ τεχνολογίας τέτοιο, το οποίο πραγματικά είναι ένα από τα διαμάντια στην ελληνική οικονομία.  Βλέπουμε ότι η σύνδεση μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την Περιφέρεια και την ιδιωτική πρωτοβουλία είναι  σημαντική. Έχουμε ήδη πάρει εμείς, σαν Τράπεζα Πειραιώς,  την πρωτοβουλία να φτιάξουμε με έδρα τα Ιωάννινα  την πρώτη ψηφιακή τράπεζα στην Ελλάδα, με συνεταίρο μας την Natech, η οποία και αυτή προέρχεται από τα Ιωάννινα.  Είναι μια προσπάθεια η οποία δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί, αν δεν υπήρχε το ‘οικοσύστημα’ αυτό στα Ιωάννινα και η σχέση μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την ιδιωτική πρωτοβουλία.{…)  το Πάρκο είναι κάτι θα θέλαμε να δημιουργηθεί. Όπως ξέρετε όλες οι Τράπεζες έχουν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια  τα οποία  θα πρέπει να ακολουθούν. Και βέβαια η πιστοληπτική πολιτική είναι τέτοια,   η οποία θα  πρέπει να  πληρούνται τα κριτήρια αυτά  για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί. Κάνουμε μια προσπάθεια με ειλικρινή διάλογο με την Περιφέρεια και τον κ. Περιφερειάρχη να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο εκείνο όπου θα εξετάσουμε σοβαρά τη χρηματοδότηση.   Έχει δουλειά ακόμη, αλλά νομίζουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο». 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites