Νέες δικαστικές ενέργειες για τα διόδια της Εγνατίας Οδού

Στις ενέργειες που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά τη συνεχιζόμενη μη συμμόρφωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην απόφαση στο Συμβουλίου της Επικρατείας,   για την απαλλαγή όλων  των κατοίκων της Π.Ε. Ιωαννίνων από την καταβολή διοδίων στους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας οδού Τύριας, Παμβώτιδας και Μαλακασίου,  αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενημερώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε ότι το Συμβουλίου της Επικρατείας δικαίωσε μεν την Περιφέρεια, ωστόσο αυτό δεν νομοθετεί και πλέον αναμένεται να καλέσει το Υπουργείο Μεταφορών για εξηγήσεις και σε περίπτωση που τα στοιχεία που θα  προσκομίσει δεν δικαιολογούν τη στάση του,  τότε για τη «μη συμμόρφωσή» του στην απόφαση που εκδόθηκε θα επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο που θα πρέπει να καταβληθεί στην Περιφέρεια.

Επειδή όμως άμεσα θιγόμενοι είναι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Ιωαννίνων, έχει υπάρξει επικοινωνία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, που ομόφωνα αποδέχτηκε την πρόταση για κατάθεση ομαδικών αγωγών οι οποίες θα στρέφονται κατά του Υπουργείου Υποδομών. 

Η Περιφέρεια Ηπείρου- τόνισε ο Περιφερειάρχης- θα συνδράμει τόσο το Δικηγορικό Σύλλογο, όσο και τους πολίτες στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε – απαντώντας σε σχετική ερώτηση- ότι η Περιφέρεια δεν έχει εγκαταλείψει και το στόχο απαλλαγής από διόδια στην υποθαλάσσια ζεύξη του Ακτίου των μονίμων κατοίκων της Π.Ε. Πρέβεζας, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει απάντηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.  


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites