Αισιόδοξα μηνύματα για τον Εναλλακτικό Τουρισμού της Ηπείρου από την Έκθεση TourNatur

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου, παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, προέκυψαν από την Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.  Στη συγκεκριμένη έκθεση από πέρυσι ενσωματώθηκε και η  Caravan Salon, η  μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως για τον μηχανοκίνητο τουρισμό, προσθέτοντας τα στοιχεία «Ταξίδι και Φύση», που ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που η Έκθεση ήταν «μακράς διάρκειας», ήτοι από τις 26 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2022. 

 Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε, για μια ακόμη χρονιά, με δικό της περίπτερο στο πλαίσιο της στοχευμένης προβολής της σε περιοχές όπως της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας (όπως και της Βαυαρίας) από την οποία ήδη υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός τουριστών που επιλέγει περιοχές της Ηπείρου για τις διακοπές τους, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για πολλαπλασιασμό του αριθμού τους.  

Η προβολή της Ηπείρου ως τόπος Εναλλακτικού Τουρισμού, συνδυάστηκε με δύο εντυπωσιακές παρουσιάσεις με θέμα: «Ήπειρος: ένας σημαντικός εναλλακτικός προορισμός για όλο το χρόνο στη Βορειοδυτική Ελλάδα», που έγιναν σε ειδικό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου, δια ζώσης, αλλά και απευθείας διαδικτυακά από το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου και Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ηλία Γκαρτζονίκα.

Από τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, στο περίπτερο της Ηπείρου, προέκυψε ότι ήδη ένας μεγάλος αριθμός Γερμανών, εν δυνάμει τουριστών, αναγνωρίζει πλέον το Brand «Ήπειρος», που είναι αποτέλεσμα και των προηγούμενων συμμετοχών της Περιφέρειας στις συγκεκριμένες εκθέσεις, ενώ έντονη ήταν η παρουσία των Ηπειρωτών αποδήμων σε όλη τη διάρκειά της.  Την Έκθεση επισκέφτηκε επίσης ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος κ. Βασίλειος Κοϊνης, ο οποίος ενημερώθηκε από τα στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου για το γενικότερο σχεδιασμό για τον τουρισμό και ιδιαίτερα για τις εναλλακτικές μορφές του.  

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών της TourNatur, σε συνδυασμό και με το αντίστοιχο που έχουν επιδείξει και οι επισκέπτες άλλων Διεθνών Εκθέσεων που έχουν προηγηθεί, όπως της Λευκωσίας και των Βρυξελλών, αποτελεί σαφή ένδειξη ότι επανακάμπτει δυναμικά και ο Εναλλακτικός Τουρισμός και επαναφέρει στο προσκήνιο  το πεδίο ενεργοποίησης των επαγγελματιών της Ηπείρου που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, για τη σύναψη συνεργασιών με τουριστικές επιχειρήσεις του εξωτερικού για προσέλκυση τουριστών. 

 Την ενημέρωση των επισκεπτών του περιπτέρου της Ηπείρου είχαν αναλάβει (σε δύο διαφορετικά διαστήματα) οι: Ιουλία Μαρκούλα (Διευθύντρια Τουρισμού), Ηλίας Γκαρτζονίκας, Ευαγγ. Τσιάρας, Γεωργ. Ψωμάς, Κων. Τζουμάκας. Την Έκθεση επίσης επισκέφθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Απασχόλησης Χάρης Λαζάνης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φώτιος Φώτης, οι οποίοι κατά την παραμονή τους, είχαν επαφές με στελέχη των Απόδημων Ηπειρωτών. 

 

Πρόσκληση  για  Ειδικές Προωθητικές Εκδηλώσεις 

στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του Έργου: «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», θα οργανώσει 7 ειδικές προωθητικές εκδηλώσεις/ παρουσιάσεις, με συναντήσεις B2B, ανάμεσα σε ξενοδόχους και επιχειρήσεις του τουρισμού από την Ήπειρο και πράκτορες στις πόλεις των εκδηλώσεων.

Οι πόλεις στις οποίες θα οργανωθούν οι ειδικές εκδηλώσεις προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου και θα διεξαχθούν οι συναντήσεις B2B,  είναι οι εξής:

Σόφια: 20/10/2022

Άμστερνταμ: Νοέμβριος 2022

Ηράκλειο: Ιανουάριος 2023

Λάρισα: Φεβρουάριος 2023

Τελ Αβίβ: Απρίλιος 2023

Πάτρα: Μάιος 2023

Αθήνα: Σεπτέμβριος 2023

Μέσω των Ειδικών Προωθητικών Εκδηλώσεων, η Περιφέρεια στοχεύει να ενισχύσει τον προορισμό «Ήπειρος»   στις συγκεκριμένες   αγορές-στόχους.

Έναν μήνα πριν από κάθε εκδήλωση,   θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση με την ακριβή ημερομηνία και τον τόπο διοργάνωσής της  για να συμπληρωθεί από τους ενδιαφερόμενους η απαιτούμενη φόρμα συμμετοχής.  


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites