Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα “Χειμαδιά”

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το 13ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στη Σαρακατσάνικη Στάνη της Πρέβεζας.Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων και τον Δήμο Πρέβεζας και περιελάμβανε έκθεση φωτογραφίας από την Αδελφότητα Σαρακατσαναίων της Αθήνας,αναφορά στο Σαρακατσάνικο κέντημα παρουσίαση των χορευτικών του Συλλόγου και παραδοσιακό γλέντι.
Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Κώστας Ακρίβης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ματσίρας,ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Φραγκούλης , εκπρόσωποι Συλλόγων από άλλες περιοχές της χώρας και πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση συντόνισε η Τζένη Μπάρκα η οποία και αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του Ανταμώματος, ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Κάλλης στο καλωσόρισμα του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μέλη του Συλλόγου που τα τελευταία χρόνια έφυγαν από κοντά μας.
Επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον Σύλλογο της Πρέβεζας είναι το 27ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο που θα διοργανωθεί στην πόλη μας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας στις 30 Σεπτεμβρίου, 01 και 02 Οκτωβρίου 2022.
Την πρώτη ημέρα, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την Ελληνική Επανάσταση. Ομιλήτρια θα είναι η κ. Μαρία Ευθυμίου, ιστορικός και καθηγήτρια του ΕΚΠΑ με πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο. Οι υπόλοιπες ημέρες είναι αφιερωμένες στη διεξαγωγή του συνεδρίου με στόχο τη εύρυθμη οργάνωση και λειτουργία των Συλλόγων.
πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites