Δεν βρίσκουν σπίτια στα Γιάννενα οι Φοιτητές

Ακολουθεί σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Ηπείρου για δημοσιεύματα του τοπικού τύπου σχετικά με την έλλειψη φοιτητικής στέγης στα Γιάννενα:
Το πρόβλημα της έλλειψης φοιτητικής στέγης στα Γιάννενα δεν είναι καινούριο.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, είναι συχνή η εικόνα των οικογενειών των νέων φοιτητών που περπατούν απελπισμένοι στους δρόμους των Ιωαννίνων προς αναζήτηση ενός αξιοπρεπούς διαμερίσματος σε προσιτή τιμή
Στις φοιτητικές εστίες ο διαγωνισμός φτώχειας για ένα διαμέρισμα θα τελειώσει το Νοέμβριο.
Μέχρι τότε θα είναι εκατοντάδες τα παιδιά, τα οποία παρά το γεγονός ότι κόπιασαν και κατάφεραν να εισαχθούν σε μια πανεπιστημιακή σχολή, δεν γνωρίζουν αν θα καταφέρουν να σπουδάσουν, αφού οι γονείς δεν μπορούν να πληρώνουν ενοίκιο για τη διαμονή τους, ακόμα περισσότερο σε μια χρονιά που είναι αβέβαιη η επιβίωση κάθε λαϊκή οικογένειας.
Κι ενώ αυτή είναι η πραγματικότητα για τα λαϊκά νοικοκυριά, η Περιφέρεια Ηπείρου, επέλεξε -και περηφανεύεται κιόλας- να δαπανήσει πενήντα (50) εκατομμύρια για τη δημιουργία του πάρκου υψηλής τεχνολογίας και όχι φοιτητικές εστίες.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με τον νόμο Κεραμέως, ολοκληρώνει την υποταγή των προγραμμάτων σπουδών και της έρευνας στους σκοπούς των εταιριών για να εξυπηρετήσει την απρόσκοπτη κερδοφορία τους. Η δε Περιφερεια Ηπείρου διαμεσολαβεί στην ένωση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εταιριών διαχειριζόμενη το ΕΣΠΑ. Μόνα ζυγά υπέρ της επιχειρηματικότητας.

Τα λαϊκά στρώματα που βιώνουν στο πετσί τους τα κοινωνικά εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών τους, οφείλουν να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική επιλογή της Περιφέρειας Ηπείρου και της κυβέρνησης της ΝΔ, να δαπανήσουν κρατικό χρήμα για τη στέγαση 5 εταιρειών υψηλής τεχνολογίας αντί για τη στέγαση εκατοντάδων νέων επιστημόνων.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι υποψήφιοι με τον Ριζόπουλο στην Π.Ε Πρέβεζας

21/03/2023, 11:56 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος: Ορίστηκαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες

21/03/2023, 10:56 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Με διήμερες εκδηλώσεις τίμησε η Άρτα τη μνήμη της Εβραϊκής Κοινότητας Άρτας

20/03/2023, 5:09 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Εγγραφή πτυχιούχων Ιατρικών Σχολών στις Λίστες Αναμονής Ιατρικών Ειδικοτήτων 

20/03/2023, 5:04 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννενα : Τους έκλεβε τα εσώρουχα από τα μπαλκόνια

17/03/2023, 9:43 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννενα : Γιάννης Αγγελάκας & 100 °C στον Πολυχώρο Αγορά

17/03/2023, 9:27 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites