Η Φιλαρμονική Πρέβεζας “Ορφεύς” διευρύνει τις δράσεις στα πολιτιστικά και μουσικά δρώμενα του τόπου μας

Η αναγεννημένη Φιλαρμονική της Πρέβεζας, το ιστορικότερο σωματείο της πόλης δεν σταματά να εκπλήσσει με την εξωστρέφεια που παρουσιάζει τον τελευταίο χρόνο.

Τηρώντας και εφαρμόζοντας το νέο της διευρυμένο καταστατικό το οποίο επεκτείνει τις δραστηριότητες της και για την διενέργεια και την συμμετοχή της σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, η Φιλαρμονική “Ορφεύς” συμμετείχε το προηγούμενο διάστημα στο Preveza Jazz Festival και στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ του 2022. Επίσης θα συμμετέχει με την παρουσία της στην Τοπική Κοινότητα Άσσου, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Ανθυπολοχαγού Κατσάνου Ευάγγελου, ηρωικώς πεσόντα στην περιοχή Καραόλου Αμμοχώστου κατά την Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο το 1974.

Όμως οι δράσεις του “Ορφέα” δεν σταματούν εκεί. Την εβδομάδα 4-8 Ιουλίου μία πρωτότυπη δράση για παιδιά έλαβε χώρα στην Πρέβεζα σε συνδιοργάνωση του αρχιτεκτονικού κέντρου για παιδιά και νέους Aka ARCHITECTURE KIDS ATHENS και της Φιλαρμονικής Πρέβεζας. Πρόκειται για σειρά εργαστηρίων με θέμα την Πολυκατοικία με στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για την ιστορική εξέλιξη αυτής της τυπολογίας, τα ελαττώματα και τα πλεονεκτήματά της, τη γοητεία και τα δεινά της, αλλά και να ενισχύσει την κατανόηση ότι αυτού του είδους η αρχιτεκτονική είναι η βασικότερη κινητήρια δύναμη της αστικής ανάπτυξης των περισσότερων πόλεων στην Ελλάδα.

Η πιο σημαντική στιγμή όμως για την Φιλαρμονική της πόλης μας για φέτος, θα είναι η παρουσίαση του Λευκώματος για τα 100 χρόνια ιστορίας της.

Μιλώντας στο mypreveza.gr ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Δημήτρης Παππάς ανέφερε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία που θα παρουσιαστεί το λεύκωμα για τα 100 χρόνια της Ιστορίας της στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στον Μίνωα Μάτσα που ξεκίνησε την καριέρα του ως κλαρινίστας στην Φιλαρμονική της Πρέβεζας.

Ο Δημήτρης Παππάς άφησε μάλιστα αιχμές για το γεγονός ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Μάκη Μάτσα και του γιού του Μίνου στην Πρέβεζα, δεν προσκλήθηκε να παραστεί κανείς από το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής.

“Μάθαμε ότι ο Μάκης Μάτσας βρέθηκε στην Πρέβεζα και  θα καλεστεί επίσημα να παραβρεθεί και στην τελετή του Λευκώματος. Καλό θα ήταν αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία και το κάλεσαν να έρθει στην Πρέβεζα τις προηγούμενες ημέρες, να ειδοποιούσαν και το Δ.Σ της Φιλαρμονικής, ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση της Φιλαρμονικής σήμερα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παππάς.

Ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής ανέφερε επίσης ότι σύντομα θα γίνει ένας απολογισμός για την Φιλαρμονική, όπου θα παρουσιαστεί η κατάσταση που παρέλαβε και τι έχει κάνει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο σε καλλιτεχνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο υποδομών.

Οι εγγραφές νέων μελών στην Φιλαρμονική συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και σύντομα θα θα λειτουργεί με δύο μπάντες, μία βετεράνων και μία νέων, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου θα βγει ανακοίνωση και για το πρόγραμμα της νέας σεζόν.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites