Η ΕΘΑΑΕ γνωμοδότησε πριν μιλήσει ο Στέργιος Γιαννάκης … Εισηγείται την μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής στα Γιάννενα

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες επικαλούνται μέσα μαζικής ενημέρωσης των Ιωαννίνων, σχετικά με την εισήγηση της ΕΘΑΑΕ για μεταφορά του τμήματος λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.

Σύμφωνα λοιπόν με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost, η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης υιοθετεί πλήρως την εισήγηση- πρόταση της Συγκλήτου και με την σειρά της γνωμοδοτεί υπέρ της μεταφοράς του Τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.

Από εδώ και πέρα η απόφαση θα είναι πολιτική και έγκειται στα χέρια της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ή του αρμόδιου Υφυπουργού Άγγελου Συρίγου, αν θα αποφασίσουν βάση της εισήγησης της ΕΘΑΑΕ και θα υπογράψουν την πολιτική απόφαση για την μεταφορά του τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα. Αξίζει ωστόσο να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Συρίγος απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει στην βουλή ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας είχε ξεκαθαρίσει ότι η γνωμοδότηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, θα είναι εκείνη που θα καθορίσει το μέλλον του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα.

Όλα αυτά εξελίσσονται με τον κυβερνητικό βουλευτή Πρέβεζας Στέργιο Γιαννάκη να φαίνεται πως είναι για ακόμα μία φορά κατώτερος των περιστάσεων και ένας απλός θεατής, αφού ο ίδιος δεν υλοποίησε καμία από τις δεσμεύσεις του, τις οποίες μάλιστα ανακοίνωνε και δημόσια και μέσω τηλεδιάσκεψης, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Ο Στέργιος Γιαννάκης ως Κυβερνητικός Βουλευτής είχε αναλάβει να κλείσει ραντεβού με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την οποία θα επισκέπτονταν με όλους τους φορείς της Πρέβεζας (Δήμαρχο, Αντιπεριφερειάρχη κτλ). Το ραντεβού αυτό δεν έγινε ποτέ και μάλιστα με δημόσιες τοποθετήσεις του ο πρώην Βουλευτής Πρέβεζας Γιώργος Τρυφωνίδης, δήλωνε πως η Υπουργός Παιδείας αρνήθηκε να δεχθεί τους φορείς της Πρέβεζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Κυβερνητικός Βουλευτής μετά την απόφαση της συγκλήτου διαρρήγνυε τα ιμάτιά του και δήλωνε εμφατικά “Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας θα πουν την τελευταία λέξη. Η σύγκλητος γνωμοδότησε, τώρα μιλάμε εμείς” μόνο που πριν μιλήσει ο ίδιος “μίλησε” η ΕΘΑΑΕ!

Ο Στέργιος Γιαννάκης είχε επίσης δεσμευτεί απέναντι σε όλους τους πολίτες του νομού Πρέβεζας ότι θα δώσει το άπαν των δυνάμεών του σε συνεργασία με όλους τους αιρετούς φορείς για να ανατρέψουν όλοι μαζί τις προθέσεις της συγκλήτου.

“θα δώσουμε τη μάχη μέχρις εσχάτων για παραμονή του Πανεπιστημιακού τμήματος Χρηματοοικονομικής και λογιστικής στην Πρέβεζα” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Στέργιος Γιαννάκης, ο οποίος θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη σε περίπτωση που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αποφασίσει την μεταφορά του Τμήματος από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέες ασφαλτοστρώσεις από τον Δήμο Πάργας

08/08/2022, 10:31 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θερινές Σκακιστικές Εκδηλώσεις στην Πρέβεζα – Ελάτε να παίξουμε σκάκι!

08/08/2022, 10:10 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πανσέληνος με χορούς και τραγούδια της Ηπείρου στην Αρχαία Κασσώπη

08/08/2022, 10:03 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πρόσληψη 35 ατόμων ΙΔΟΧ για την καθαριότητα σχολικών μονάδων από τον Δήμο

05/08/2022, 11:30 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαιρετικές ερμηνείες από το κουαρτέτο εγχόρδων στο Βοτανικό Κήπο

05/08/2022, 11:24 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites