Διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στο Περιβάλλον από τον Δήμο Αρταίων

Με σύμμαχο τους φορείς, εθελοντικές οργανώσεις, μικρούς και μεγάλους, ο Δήμος Αρταίων, ετοίμασε και διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ένα διήμερο εκδηλώσεων για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και Ποδηλάτου.

Έτσι, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, με την συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων της Ανέζας των Κιρκιζατών και της Ράχης, των στελεχών της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού κόλπου,  αλλά και Υπαλλήλων του Δήμου, καθαρίστηκε η παραλία της Κορωνησίας αλλά και το μονοπάτι της. Παράλληλα, στην πλατεία πραγματοποιήθηκε από Υπηρεσία Πράσινου, δενδροφύτευση και καθαρισμός, ενώ το ΑΝΙΜΑ προχώρησε σε απελευθέρωση υδρόβιων πτηνών. Μια δράση η οποία ενθουσίασε ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές 

Οι δράσεις συνεχίστηκαν και ην Κυριακή, 5 Ιουνίου, στο Παραποτάμιο Πάρκο με ποδηλατοβόλτα από μικτούς και μεγάλους ποδηλάτες με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας. Παράλληλα, τα στελέχη του Followgreen followgreen.gr/arta,  έπαιξαν και διασκέδασαν τα παιδιά μέσα από παιχνίδια που αφορούσαν την ανακύκλωση, ενώ τα παιδιά έμαθαν για την κομποστοποίση φύτεψαν τα δικά τους λαχανικά και τα οποία πήραν στο σπίτι για να δημιουργήσουν το δικό τους μποστάνι. 

Τέλος όσοι επισκέφτηκαν και συμμετείχαν στις δράσεις στο Παραποτάμιο Πάρκο της Άρτας έμαθαν για την αξία της επαναχρησιμοποίησης, δίνοντας ενδύματα, παπούτσια κ.α, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέδραμαν, βοήθησαν, συμμετείχαν στις περιβαλλοντικές μας δράσεις και έγιναν μέρος της προσπάθειας μας για ένα καλύτερο περιβάλλον. Το Περιβάλλον πρέπει να το προστατεύουμε όλο το χρόνο, ώστε οι δημότες και κυρίως τα παιδιά να αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά και να αγαπούν την εθελοντική δράση. Αναμένουμε την έγκριση της χρηματοδότησης για την εγκατάσταση πράσινων γωνιών ανακύκλωσης, μέσα από Χρηματοδοτικά Πρόγραμμα αλλά και την δημιουργία ποδηλατοδρόμων. Είμαστε από τους πρώτους Δήμους που προχωρήσαμε στη αντικατάσταση ενός μεγάλου μέρους παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων με «έξυπνα» φωτιστικά” καθώς και δημοτικών οχημάτων με νέα φιλικά προς το περιβάλλον. Εφαρμόζουμε την διαλογή στην πηγή, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα, θα τοποθετήσουμε και τον καφέ κάδο ώστε πλέον  στο συμβατικό κάδο να απορρίπτουμε τα εντελώς απαραίτητα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Θέλουμε  ισχυρή εντολή, για να έχουμε δυνατή φωνή στα κέντρα αποφάσεων

06/10/2023, 10:33 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites