Πόσα χρωστάει ο Δήμος Πρέβεζας – Έδωσε στη δημοσιότητα τις οφειλές των Δήμων προς την Περιφέρεια για τα απορρίμματα ο Αλ. Καχριμάνης

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη σημερινή του συνέντευξη  αναφέρθηκε σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των απορριμμάτων, δίνοντας στη δημοσιότητα και πίνακα με τις οφειλές των Δήμων προς την Περιφέρεια για τη λειτουργία του Εργοστασίου. 

Αναφερόμενος στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ να καταθέσει προσφυγή για τη μεταφορά του υπολείμματος στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τόνισε ότι μετά την απόφαση του 7ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ήλπιζε ότι  θα πρυτάνευε η λογική, θα αναγνωρίζονταν εκ μέρους της  το γεγονός ότι οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας έφεραν μείωση στο κόστος μεταφοράς , αλλά και κάλυψη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα του συνόλου αυτού από την κρατική χρηματοδότηση που εξασφάλισε. 

Ο Περιφερειάρχης αναρωτήθηκε για ποιο λόγο  δεν ενημερώθηκαν όλοι οι Δήμαρχοι για το περιεχόμενο της απόφασης του 7ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ χαρακτήρισε ψευδή την αναφορά στην αναρτημένη απόφαση της Ε.Ε. του ΦΟΔΣΑ ότι αυτή πάρθηκε με ψήφους 2-1, ενώ η αλήθεια είναι ότι ήταν 4-1. «Ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο για το υπόλειμμα δεν ενδιαφέρεται για τα δύο μείζονα ζητήματα, που υπάρχουν με τη διαχείριση των Απορριμμάτων και στα οποία έχει άμεση εμπλοκή η Περιφέρεια», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, εξηγώντας ότι αυτά αφορούν τις οφειλές των Δήμων για τη λειτουργία του Εργοστασίου και τη λειτουργία των ΣΜΑ. 

Για τις οφειλές των Δήμων, είπε ότι μέχρι το τέλος του Απριλίου αυτές ανέρχονταν σε 4,737 εκ. ευρώ,  (χρήματα που έχουν εισπράξει μέσω των ανταποδοτικών τελών), η Περιφέρεια καλύπτει μέχρι σήμερα τις υποχρεώσεις προς το Εργοστάσιο, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη διάστημα. Συμπλήρωσε δε ότι υπάρχουν Δήμοι που εξακολουθούν να μεταφέρουν παράνομα απορρίμματα χωρίς επεξεργασία σε ΧΥΤΥ, πληρώνοντας μάλιστα διπλά, τόσο για την μεταφορά τους εκεί, όσο και για την αναλογία τους στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων. 

Για τους ΣΜΑ ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι έτοιμοι και μετά την ενημέρωση ότι η ΥΓΟΣ δεν επιτρέπει τη λειτουργία τους από ιδιώτη, κάλεσε τη Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ και τους Δήμους για να τους λειτουργήσουν. «Εκ μέρους του ΦΟΔΣΑ ουδεμία απάντηση. Παίρνουν αποφάσεις στην Ε.Ε. χωρίς να  υπολογίζουν τους Δήμους, που πάνω από τα 2/3 είναι υπέρ της συνεργασίας όλων μας για το καλό   των δημοτών. Ήδη έχω προτάσεις από πολλούς δήμους ]για δοκιμαστική λειτουργία και θα ξεκινήσουμε άμεσα», ανέφερε μεταξύ άλλων.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites