Σταδιακή μετάβαση στην αειφόρο ανάπτυξη από τον Δήμο Πάργας

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς και ο Αντιδήμαρχος  Βασίλης Γκίζας επισκέφτηκαν την 4η Διεθνή Έκθεση «Verde.tec» όπου παρουσιάζονται νέες προτάσεις σχετικά με τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις.

Σε δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης που κάλυπταν την εκδήλωση, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον που θα καθιστά την Πάργα ένα «πράσινο Δήμο».

Με την σημαντική συμμετοχή των δημοτών πραγματοποιούνται δράσεις στον τομέα της ανακύκλωσης (συσκευασίες, γυαλί, ηλεκτρικές συσκευές, toner κ.α.), την εξοικονόμηση ενέργειας, την διαμόρφωση χώρων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με την δημιουργία Πράσινου Σημείου – Πράσινών γωνιών και την πιλοτική υπογειοποίηση κάδων που είναι σε εξέλιξη, καθώς το έργο που αφορά την ηλεκτροκίνηση στον Δήμο που δημοπρατείται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Μέσα από το σύνολο των δράσεων αυτών που χρηματοδοτούνται ήδη από όλα τα διαθέσιμα εργαλεία με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, ο Δήμος Πάργας προσπαθεί να βελτιώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, αλλάζοντας την καθημερινότητα του πολίτη και προσφέροντας του αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 6 προσλήψεις ΙΔΟΧ στη ΔΕΥΑΠ

30/09/2022, 3:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις συλλήψεις των δύο μελών της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου

30/09/2022, 2:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκινούν οι εγγραφές στο Χορευτικό του Δήμου

30/09/2022, 2:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Τοποθετήθηκαν 12 υπόγειοι κάδοι σε Θεσπρωτικό και Φιλιππιάδα

30/09/2022, 2:38 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η συντήρηση του μονοπατιού Σκάλα της Τζαβελενας-Γεφυρα του Ντάλα

30/09/2022, 2:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η περιοχή που θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα και την Τρίτη

30/09/2022, 2:22 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites