Σταδιακή μετάβαση στην αειφόρο ανάπτυξη από τον Δήμο Πάργας

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς και ο Αντιδήμαρχος  Βασίλης Γκίζας επισκέφτηκαν την 4η Διεθνή Έκθεση «Verde.tec» όπου παρουσιάζονται νέες προτάσεις σχετικά με τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις.

Σε δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης που κάλυπταν την εκδήλωση, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον που θα καθιστά την Πάργα ένα «πράσινο Δήμο».

Με την σημαντική συμμετοχή των δημοτών πραγματοποιούνται δράσεις στον τομέα της ανακύκλωσης (συσκευασίες, γυαλί, ηλεκτρικές συσκευές, toner κ.α.), την εξοικονόμηση ενέργειας, την διαμόρφωση χώρων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με την δημιουργία Πράσινου Σημείου – Πράσινών γωνιών και την πιλοτική υπογειοποίηση κάδων που είναι σε εξέλιξη, καθώς το έργο που αφορά την ηλεκτροκίνηση στον Δήμο που δημοπρατείται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Μέσα από το σύνολο των δράσεων αυτών που χρηματοδοτούνται ήδη από όλα τα διαθέσιμα εργαλεία με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, ο Δήμος Πάργας προσπαθεί να βελτιώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, αλλάζοντας την καθημερινότητα του πολίτη και προσφέροντας του αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυμα του Κώστα Μπάρκα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου 

19/05/2022, 11:18 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Μήνυμα του Δημάρχου Ζηρού Νίκου Καλαντζή για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων

19/05/2022, 9:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου Πρέβεζας και Ερευνητικού Εργαστηρίου Λογιστικής & Ελεγκτικής

19/05/2022, 9:30 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δύο συμβασιούχους γεωπόνους θα προσλάβει η ΔΑΟΚ Πρέβεζας

19/05/2022, 9:20 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Η Φλόγα της Μνήμης” άναψε στην Πρέβεζα – Λαμπαδηφορία για την Παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

19/05/2022, 9:12 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Μείωση στην πίεση του νερού λόγω εργασιών της ΔΕΗ στο χώρο των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΠ

19/05/2022, 8:49 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites