Για την ανάγκη να μειωθεί το κόστος ενέργειας στους πολίτες μίλησε στην ΚΕΔΕ ο Χρήστος Τσιρογιάννης

Προτάσεις και μέτρα από τον Δήμαρχο Αρταίων.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση των Δημάρχων, με την ιδιότητα του εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης την Παρασκευή 18 Μαρτίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημάρχων της χώρας, παρουσία και του αναπληρωτή Yπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα  και του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Στην Γενική Συνέλευση των Δημάρχων, τέθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα που απασχολούν την λειτουργία και την βιωσιμότητα των Δήμων. Για το πώς θα κρατηθούν όρθιες οι κοινωνίες αλλά και οι Δήμοι ισχυροί,  καθώς και το σχέδιο άμεσης δράσης που απαιτείται για την αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των Δήμων.

Μεταξύ άλλων των θεμάτων που απασχόλησαν την γενική συνέλευση, ήταν η περαιτέρω οικονομική στήριξη των Δήμων, η αύξηση του ενεργειακού κόστους, η επιβάρυνση του τέλους ταφής, το πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ, η έλλειψη προσωπικού των Δήμων, το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και η ενίσχυση της χρηματοδότησης για την Πολιτική Προστασία και τα Αδέσποτα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τον λόγο ζήτησε και έλαβε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, βάζοντας στο επίκεντρο το θέμα της αύξησης των τιμών ενέργειας και πως μπορούν οι δημότες να δουν μείωση των λογαριασμών τους. Ο Δήμαρχος ζήτησε την άμεση ανάγκη επικαιροποίησης του ειδικού χωροταξικού σχεδίου για τις ΑΠΕ και την προώθησή τους, με σεβασμό όμως στις τοπικές κοινωνίες και στο περιβάλλον. Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της απόδοσης στις τοπικές κοινωνίες του ειδικού τέλους του 3% από τα ακαθάριστα έσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από τα μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα, όπως συμβαίνει ήδη και για τα μικρά έργα ΑΠΕ, γεγονός το οποίο αυτό θα βοηθήσει όλα τα νοικοκυριά και τους Δήμους που φιλοξενούν μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα, με ελάφρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης. 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites