Εκπαιδευτικές δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης

Μετά από δύο σχεδόν χρόνια αναστολής της λειτουργίας τους, που  επέβαλε η πρωτόγνωρη εμπειρία της πανδημίας, τα μουσεία  υποδέχονται σιγά σιγά πάλι το κοινό τους, οργανώνουν τις δράσεις και  τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.  

Στο πλαίσιο αυτό, το ΑΜΝ επιδιώκει ξανά την επαφή και την επικοινωνία με τα σχολεία και τους μαθητές οργανώνοντας  τρεις εκπαιδευτικές δράσεις.  

Μια μέρα στην πόλη της νίκης! 

Η μουσειοπαιδαγωγική δράση με τίτλο «Μια μέρα στη πόλη της Νίκης!»  έχει βιωματικό χαρακτήρα και απευθύνεται μαθητές της  

πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Προτεραιότητά της είναι να πληροφορήσει  της είναι να πληροφορήσει  με τρόπο ευφάνταστο και δημιουργικό τους μικρούς επισκέπτες για την  για την  ίδρυση της Νικόπολης, τις υποδομές και τα δημόσια κτίρια της.  

Στο πλαίσιο αυτό η εκπαιδευτική προσέγγιση περιλαμβάνει:  Περιήγηση και θεματική ξενάγηση στην Αίθουσα Α του ΑΜΝ. Εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο προκειμένου οι  μαθητές να δουν και να εντοπίσουν με τρόπο δημιουργικό,  σημαντικά μνημεία της Νικόπολης. 

Εικαστικό εργαστήρι στη σχολική αίθουσα όπου οι μαθητές, υπό  την καθοδήγηση των παιδαγωγών τους, καλούνται να ζωγραφίσουν ελεύθερα επιρροές και εικόνες από την πόλη της  νίκης! Στο εργαστήρι μπορεί να αξιοποιηθεί η ψηφιακή δράση,  «Ταξιδεύοντας με τον Πήγασο», που ακολουθεί.  

Η εκπαιδευτική δράση απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων  (Δ, Ε, ΣΤ) του Δημοτικού Σχολείου και θα υλοποιείται κάθε Τετάρτη.  Αριθμός μαθητών: ≥25  

Διάρκεια: 2 ώρες  

Δήλωση συμμετοχής: αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο  info@nicopolismuseum.gr 

Πληροφορίες: Γεωργία Πεταρούδα, τηλ. 26820 89890 (Δευτέρα – Πέμπτη,  09:00 – 15:00)  

Η φόρμα συμμετοχής διατίθεται εδώ:  

https://nicopolismuseum.gr/amn_educate_2022/ 

Αποστολή: Μουσείο 

Η εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Αποστολή: Μουσείο» απευθύνεται σε  μαθητές του Γυμνασίου. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, που  καλεί τους μαθητές να ολοκληρώσουν μία σειρά από αποστολές,  εμπνευσμένες από τη μόνιμη έκθεση του ΑΜΝ.  

Μετά από σύντομη παρουσίαση της Νικόπολης και του μουσείου, οι  μαθητές χωρίζονται σε ομάδες, κάθε μία από τις οποίες αναλαμβάνει  την ολοκλήρωση αποστολών, όπως τον εντοπισμό εκθεμάτων στις  αίθουσες του μουσείου, την αντιστοίχιση εκθεμάτων με τα κείμενα που  τα περιγράφουν, τη δημιουργία ψηφιακών παζλ κ.α.  

Εάν το επιθυμούν, μπορούν πριν την υλοποίηση της δράσης, να  επισκεφθούν τον ιστότοπο του μουσείου [https://nicopolismuseum.gr/],  κυρίως τις ενότητες ΕΚΘΕΣΕΙΣ / Μόνιμη έκθεση και ΕΚΘΕΣΕΙΣ / Έκθεμα του  μήνα. 

Γιατί οι μαθητές θα πρέπει να είναι όχι μόνο σωστοί αλλά γρήγοροι. Ο  χρόνος προσφέρει επιπλέον βαθμούς!  

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου και  στόχο έχει τη γνωριμία τους με το ΑΜΝ με έναν πιο διαδραστικό και  ευχάριστο τρόπο.  

Η δράση θα υλοποιείται κάθε Τρίτη.  

Αριθμός μαθητών: ≥25  

Διάρκεια: 1.30 ώρα  

Δήλωση συμμετοχής: αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο  info@nicopolismuseum.gr 

Πληροφορίες: Δήμητρα Δρόσου, Μαρία Καραμπά, τηλ. 26820 89892  Η φόρμα συμμετοχής διατίθεται εδώ:  

https://nicopolismuseum.gr/amn_educate_2022/ 

Ταξιδεύοντας με τον Πήγασο 

Το ξέρατε ότι όταν φεύγουν όλοι οι επισκέπτες, όταν έρχεται το βράδυ και  οι φύλακες σβήνουν τα φώτα, τα εκθέματα του ΑΜΝ ζωντανεύουν; Ναι,  βγαίνουν από τις προθήκες τους… συζητούν, παίζουν και μαλώνουν…  Ο Πήγασος, το πανέμορφο φτερωτό άλογο ξεπηδάει από το λυχνάρι  που διακοσμεί στην Αίθουσα Β του μουσείου και αρχίζει τις βόλτες του…  στον ουρανό και τη γη, στον χώρο και στον χρόνο! Θέλετε και εσείς να  ταξιδέψετε μαζί του; Μπορείτε να επισκεφθείτε όποιο μέρος και όποια  εποχή, στο παρελθόν ή το μέλλον, εσείς προτιμάτε…  

Περιγράψτε μας το ταξίδι σας με ζωγραφιές, με λόγια, με κολάζ ή  συνδυασμό των παραπάνω:  

  1. Τυπώστε τη σελίδα με το θέμα σε Α4 και απεικονίστε το μαγικό ταξίδι  σας.  
  2. Στείλτε μας το έργο σας, μαζί με τη φόρμα συμμετοχής, στο  info@nicopolismuseum.gr
  3. Εμείς θα το παρουσιάσουμε στην ιστοσελίδα και τους λογαριασμούς  μας στα κοινωνικά δίκτυα.  

Η ψηφιακή δράση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και  μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού και μπορεί να είναι ατομική ή  ομαδική (π.χ. μία σχολική τάξη, μία ομάδα φίλων).  

Η φόρμα συμμετοχής, το έντυπο και πρόσθετο ενημερωτικό υλικό  διαθέσιμα εδώ: https://nicopolismuseum.gr/amn_educate_2022/ Πληροφορίες: Μαρία Καραμπά, τηλ. 26820 89892  

* Μπορείτε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά τη φόρμα συμμετοχής  ανοίγοντας το αρχείο pdf και επιλέγοντας από το βασικό μενού Sign →  Fill & Sign → Add text.  

** Στις δράσεις που προβλέπουν επίσκεψη στο ΑΜΝ θα τηρηθεί σειρά  προτεραιότητας και θα εφαρμόζονται τα ισχύοντα υγειονομικά  πρωτόκολλα για την αποτροπή διασποράς της Covid-19.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites