Νέα δράση του Δήμου Ν. Σκουφά για την προστασία του περιβάλλοντος

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του έργου με τίτλο: “Συμμαχία Γενεών για την πρόληψη της χρήσης πλαστικών και την αντικατάσταση της χρήσης των πλαστικών μιας χρήσης στο Δήμο του Νικολάου Σκουφά”.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Νικολάου Σκουφά με το Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο».

Στο τουριστικό περίπτερο του δήμου, στον λόφο Κορακοφωλιάς στο Πέτα, έγινε η αρχική ενημέρωση για τη δράση που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, με στόχο την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή της, η Δήμαρχος κ. Ροζίνα Βαβέτση, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ορθή διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί στόχο για όλους μας, πολίτες, φορείς, εκπαίδευση και εμάς ως Δημοτική Αρχή ιδιαίτερα.
Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας. Οφείλουμε να το προστατεύουμε και να το φροντίζουμε».

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής ο οποίος τόνισε τη σημασία τέτοιων ενεργειών για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ την αναλυτική παρουσίαση της δράσης πραγματοποίησαν οι κ. Στέφανος Πανακούλιας, πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, και Θεόδωρος Πατσουλές, συντονιστής του έργου για το Διεθνές Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων διευθυντές και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ν. Σκουφά, καθώς το ενδιαφέρον και η προσπάθεια εστιάζεται σε μεγάλο βαθμό στην διαμόρφωση μιας μελλοντικής κουλτούρας που θα προστατεύει το περιβάλλον.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε διεξοδική συζήτηση όπου τέθηκαν προβληματισμοί αλλά και ιδέες για το πως θα επιτευχθεί ο στόχος της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και πως θα εκπαιδευτούν τα παιδιά σωστά, ώστε να μεταλαμπαδεύσουν με τη σειρά τους στην επόμενη γενιά, τα όσα θα μάθουν από τη συγκεκριμένη προσπάθεια.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τον ΣΕΒ

24/05/2022, 6:51 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η ακίνητη περιουσία των Ηπειρωτών – Πόσο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν φέτος

24/05/2022, 6:06 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Πειθαρχική δίωξη και για τον Γιώργο Ζάψα – Ζητά νομική υποστήριξη από την Περιφέρεια Ηπείρου

24/05/2022, 5:53 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ταξίδι στην Ήπειρο των τεσσάρων εποχών

24/05/2022, 4:01 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο υφυπουργός Γ. Στύλιος κοντά στους παραγωγούς ακτινιδίου – «Ο ΕΛΓΑ θα τρέξει γρήγορα την διαδικασία των αποζημιώσεων»

23/05/2022, 10:50 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

21/05/2022, 11:44 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites