Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Πρέβεζας

Με στόχο την καταγραφή των μέσων υποδομών , την επικαιροποίηση του «χάρτη επικινδυνότητας» αλλά και την συνεργασία φορέων, υπηρεσιών , εθελοντικών ομάδων και πολιτών σε θέματα προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δήμου Πρέβεζας.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Καραμανίδης, ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Πρέβεζας κ.Νίκος Παππάς, ο Διοικητής της FOB Ακτίου Σμήναρχος κ. Αργύρης Κωστούρος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας κ. Δημήτρης Κώτσης, η εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Πρέβεζας κ. Σοφία Αρματά , ο εκπρόσωπος των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Πρέβεζας κ. Βαγγέλης Μπαλατσός ο Διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας  κ. Γεώργιος Γκούμας, ο προϊστάμενος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας κ .Κώστας Παπουτσής, ο πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων Πρέβεζας κ.Βασίλης Ράπτης και ο εκπρόσωπος της Αερολέσχης κ. Νίκος Σαμπράκος.

Εισαγωγικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος καθόρισε το πλαίσιο της συζήτησης υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος και οι υπηρεσίες του είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθούν σε έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν από ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Τα τελευταία χρόνια ερχόμαστε όλο και πιο συχνά αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις και η ετοιμότητα αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα» ανέφερε ο κ.Γεωργάκος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τις υπηρεσίες και τους εθελοντές για την αμέριστη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση καταστάσεων που θέτουν σε κίνδυνο πρωτίστως ανθρώπινες ζωές αλλά και δημόσιες υποδομές και περιουσίες.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν υποδείξεις ,προβληματισμοί και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν στην αντιμετώπιση μιας θεομηνίας ενώ από όλους εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι με την συνεργασία και τον σωστό συντονισμό η διαχείριση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων θα είναι επιτυχής και με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις για τον Δήμο και τους δημότες.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Θωμά Αϊδώνη

31/01/2023, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση ενημέρωσης στο Δήμο Πρέβεζας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος  2021-2027»

31/01/2023, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στη δημοπρασία του έργου “Διαμόρφωσης περιοχής Φόρου” προϋπολογισμού 1.080.000,00€ προχώρησε ο Δήμος

31/01/2023, 4:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ΤΕΡΝΑ μειοδότης του μεγάλου έργου Ύδρευσης Πρέβεζας, Λευκάδας, Άρτας

31/01/2023, 4:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με την συμμετοχή της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Πρέβεζας το 40ο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ

31/01/2023, 4:37 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε διαγωνισμό το σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας ύψους 2.800.000€ στον Δήμο Πάργας

31/01/2023, 4:32 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites