Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη στα Γιάννενα από τους αγροτοκτηνοτρόφους

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Ομοσπονδιών αγροτοκτηνοτρόφων της Ηπείρου:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

ΣΤΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 Νοέμβρη στις 18:00 στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηπείρου θα δώσουμε το αγωνιστικό παρόν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Εργατικών Κέντρων Ιωαννίνων, Αρτας, Θεσπρωτίας, Λευκάδας και δεκάδων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Συντονίζουμε τα βήματά μας με όλους αυτούς που βρέθηκαν δίπλα μας και έχουν στηρίξει τους αγώνες μας. Αγώνες που έφεραν ουσιαστικές ανάσες όπως το αφορολόγητο.

Συμμετέχουμε γιατί κάθε χρόνο βλέπουμε το εισόδημα μας συνεχώς να μειώνεται. Με τις εξευτελιστικές τιμές που επιβάλλουν, ακόμη και κάτω του κόστους παραγωγής, οι εμποροβιομήχανοι στα προϊόντα που παράγουμε. Με το κόστος παραγωγής να κτυπά κόκκινο αφού οι τιμές όλων των αγαθών (αγροεφόδια, ζωοτροφές, πετρέλαιο, ρεύμα, νερό κλπ) που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή και τις καθορίζουν  μεγαλέμποροι και μεγάλες επιχειρήσεις συνεχώς αυξάνονται. Με την φοροληστεία να συνεχίζεται ενώ τα διάφορα χαράτσια καλά  κρατούν.

Συμμετέχουμε γιατί τη στιγμή που δίνονται φοροελαφρύνσεις, νέα προνόμοια, εκατομμύρια ευρώ σε εμποροβιομήχανους, μεγάλες επιχειρήσεις, τραπεζίτες, εφοπλιστές, εμείς οδηγούμαστε στην ανέχεια και δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα αφού  τα χρέη συνεχώς μεγαλώνουν και οι τιμές σε βασικά προϊόντα διαστροφής όπως το ψωμί, αλλά και στα καύσιμα (πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο) καθώς επίσης και οι λογαριασμοί ρεύματος, νερού, τηλεφώνου συνεχώς ανεβαίνουν.  

Συμμετέχουμε γιατί ενώ έχει περάσει ένα χρόνος από τη διαπίστωση ότι οι μανταρινοπαραγωγοί έπαθαν ζημιά από πολλούς παράγοντες (εξευτελιστική τιμή, ασθένειες κλπ.) η κυβέρνηση έχει μείνει στο να «παρακολουθεί το φαινόμενο» και δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Ταυτόχρονα προσπαθεί να μας κοροϊδέψει με τα “ψίχουλα” που, με δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη σε κανάλια, λένε ότι θα δοθούν για να σταματήσουμε τις διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις μας. “Ψίχουλα” που με τίποτα δεν αναπληρώνουν το χαμένο εισόδημα.   

Συμμετέχουμε γιατί δεν είναι μοιραίο στον 21ο αιώνα που η επιστήμη έχει κάνει βήματα, υπάρχει σύγχρονη τεχνολογία, οι αγροτοκτηνοτρόφοι να υφίστανται τις τεράστιες ζημιές των κλιματολογικών φαινομένων και της παντελούς έλλειψης υποδομών θωράκισης και πολιτικής προστασίας. Ήδη έχει καταγραφεί μεγάλη ακαρπία στις καλλιέργειες και δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο ενίσχυσης του χαμένου εισοδήματος. Ο δε κανονισμός του ΕΛΓΑ έχει διάφορους «κόφτες» με αποτέλεσμα η αποζημίωση που δίνει να μην καλύπτει το 100% τις απώλειες στην παραγωγή.

Συμμετέχουμε γιατί αποδείχτηκαν οι αυταπάτες που καλλιεργούσαν κυβέρνηση και τα τοπικά στηρίγματά της όπως ο περιφερειάρχης Ηπείρου και όσοι έχουν σημαία την ΚΑΠ της ΕΕ, τα κόμματα που στηρίζουν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων ότι η διεπαγγελματική «φέτας» θα δώσει λύση στις τιμές, στα ζητήματα ελέγχου και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων. Στην πρώτη συνεδρίασή της «βγήκαν τα μαχαίρια» για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι. Καμία  διεπαγγελματική οργάνωση σε κανένα προϊόν δεν έχει δώσει λύση υπέρ των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων.

Συμμετέχουμε γιατί βλέπουμε να δίνονται εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για βοσκοτόπια αλλά και για καλλιέργειες για να ανοίξουν τα «πράσινα» πεδία κερδοφορίας μέσω ΑΠΕ και φωτοβολταϊκών ενώ ταυτόχρονα καλούμαστε μαζί με τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά να βάλουμε για μια ακόμη φορά το χέρι στην τσέπη. Ήδη έφτασαν στα χέρια μας οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ.

Συμμετέχουμε γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία από την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί» όταν αρνείται το αίτημα μας για κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος  παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς. Την ίδια στιγμή εξασφαλίζει εγγυημένες τιμές στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, που διαχειρίζονται τις εθνικές οδούς, τα σκουπίδια κλπ.

Συμμετέχουμε γιατί την ώρα που η πλειοψηφία των νέων αγροτοκτηνοτρόφων αδυνατεί να πληρώσει την ασφαλιστική εισφορά στην κατώτερη κατηγορία για την κύρια σύνταξη από 1/1/2022 επιβάλλεται ένα νέο χαράτσι 500Ε το χρόνο για τον ατομικό ασφαλιστικό κουμπαρά της επικουρικής σύνταξης σύμφωνα με το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ). 

Συμμετέχουμε γιατί η ανάπτυξη με κίνητρο το κέρδος, η «εξωστρέφεια» έχει προαπαιτούμενο όχι μόνο να δίνουμε σε εξευτελιστικές τιμές, ακόμα και κάτω του κόστους την παραγωγή μας, αλλά να είναι φτηνό και το εργατικό δυναμικό που να δουλεύει  από ήλιο σε ήλιο (Νόμος Χατζηδάκης) με το κίνδυνο τα παιδιά μας που πολλά πηγαίνουν εργάτες να γυρνούν στα σπίτια τους σακατεμένοι ακόμα και νεκροί.

Συμμετέχουμε γιατί ενώ και στην Ήπειρο παράγουμε κτηνοτροφικά και άλλα προϊόντα η εργατική λαϊκή οικογένεια δυσκολεύεται να τα προμηθευτεί και περιμένει τις προσφορές στα σουπερ μάρκετ να πάρει τα ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα. 

Συμμετέχουμε γιατί η ζωή στην ύπαιθρο συνεχώς δυσκολεύει, με αποδυναμωμένα Κέντρα υγείας, σχολεία, προνοιακές δομές.

Συμμετέχουμε γιατί απέναντι στην ενιαία αντιλαϊκή πολιτική, στο κράτος και τις εκάστοτε κυβερνήσεις που στηρίζουν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να εμπιστευτούμε την δύναμή μας και συσπειρωμένοι στους αγροτικούς συλλόγους και τις Ομοσπονδίες μας να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να κτίζουμε με τους αγώνες μας την κοινή δράση και δυναμικά να διεκδικήσουμε:

  • Άμεσα μέτρα για την αναπλήρωση του εισοδήματος των μανατρινοπαραγωγών και άλλων αγροτοκτηνοτρόφων που έπαθαν ζημιές.
  • Μείωση κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, ζωοτροφές. Επιδότηση ζωοτροφών, δωρεάν νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων. Στήριξη της εγχώριας παραγωγής.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά  προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος  παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμποροβιομηχάνων.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος, των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ. Αύξηση των συντάξεων σε 600Ε τον μήνα,  για τους αγροτοκτηνοτρόφους, με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση των εισφορών για την Υγεία, σύνταξη στα 60 χρόνια για τον αγρότη και στα 55 για την αγρότισσα. 
  • Καμιά μείωση του αφορολόγητου ορίου που κατακτήσαμε στα μπλόκα. Αύξησή του στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. 
  • Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική  χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το ζωϊκό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς καθυστερήσεις  
  • Να χρηματοδοτηθούν στο σύνολό τους έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από  φυσικούς κινδύνους.  Να απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων σε βοσκήσιμες εκτάσεις, δάση, δασικές εκτάσεις.
  • Να στελεχωθούν με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό τα Κέντρα Υγείας, τα Σχολεία και οι Προνοιακές δομές. Να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων.

 

Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει: Από την Άρτα στις 16:30 μπροστά από το VOI-NOI (πρώην ΚΟΡΑΣΙΔΗ). Από την Πρέβεζα στις 15:30 στο χώρο μπροστά από το παλιό ΚΤΕΛ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΑΡΤΑΣ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πολυδρόσου, Κομποτίου, Πέτα-Κλειστού, Κιρκιζάτων, Χαλκιάδων, Κολομοδίων

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ωρωπού, Τύριας, Ζαλόγγου.

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζίτσας, Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Θέλουμε  ισχυρή εντολή, για να έχουμε δυνατή φωνή στα κέντρα αποφάσεων

06/10/2023, 10:33 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites