Μπαίνει “σφήνα” με απευθείας ανάθεση στην διαχείριση των απορριμμάτων η Περιφέρεια Ηπείρου

 Η Περιφέρεια Ηπείρου από σήμερα  19-11-2021 ανέλαβε το έργο  της  μεταφοράς του υπολείμματος των απορριμμάτων από το εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων προς τους χώρους υγειονομικής ταφής, παρά το γεγονός ότι από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι σήμερα ο ΦΟΔΣΑ ήταν αυτός που εκτελούσε το έργο, έχοντας διενεργήσει ήδη τρεις διαγωνισμούς.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι “πρόκειται για δικαίωμα και υποχρέωση της ίδιας από τη σχετική σύμβαση που είναι σε ισχύ και αφού πρώτα εξαντλήθηκαν τα περιθώρια εξεύρεσης συναινετικής λύσης με τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δ.Ε Π.Ε. (ΦοΔΣΑ)”, ενώ στην ίδια ανακοίνωση ισχυρίζεται ότι η τιμή μεταφοράς που πέτυχε με την ανάθεση του έργου είναι κατά πολύ πιο συμφέρουσα σε σχέση με τις προηγούμενες που πετύχαινε ο ΦΟΔΣΑ, είτε με απευθείας αναθέσεις, είτε με δημόσιο διαγωνισμό, στο διάστημα που εκτελούσε τη μεταφορά. Συγκεκριμένα όπως ισχυρίζεται η Περιφέρεια Ηπείρου η τιμή  διαμορφώθηκε σε 0,158  ανά τονοχιλιόμετρο (ποσοστό έκπτωσης πάνω από 30%), έναντι τιμής 0,225€ έως 0,235€ ανά τονοχιλιόμετρο των μέχρι σήμερα  συμβάσεων του ΦΟΔΣΑ (ποσοστό έκπτωσης 0,04%).  

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με απαντητικό έγγραφο που απέστειλε ο Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλης Γραφάκος στον ΦΟΔΣΑ, θεσμικά η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων είναι αρμοδιότητα των Δήμων.

Η συνέχεια στο “σήριαλ” της κόντρας ανάμεσα στην Περιφέρεια και τον ΦΟΔΣΑ αναμένεται να δοθεί την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, ημέρα που συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα και τότε αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για το πως θα απαντήσουν οι Δήμαρχοι της Ηπείρου στις ενέργειες της Περιφέρειας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Άρτα : Η ανακαινισμένη Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης άνοιξε τις πύλες

06/12/2021, 12:30 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα 

03/12/2021, 11:01 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Εντάχθηκε στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 η προμήθεια εξοπλισμού για την ενίσχυση ερευνητικών υποδομών του ΚΥΕΙΑ του Π.Γ.Ν.Ι.

02/12/2021, 3:44 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Με χρηματοδότηση από το Υπ. Ανάπτυξης η απαλλαγή των Δήμων από την μεταφορά υπολείμματος

02/12/2021, 3:26 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Σπύρος Ριζόπουλος: Οι πολιτικές «Black Friday» του κ. Καχριμάνη στερούν από την Ήπειρο όσα αξίζει

02/12/2021, 1:03 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κοινό των Ηπειρωτών : Φιέστα κυβερνητικών εξαγγελιών μικρής εμβέλειας έργων

02/12/2021, 12:39 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites