Στην Γλυκή ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς

Τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για να επιλυθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους δασικούς χάρτες παρουσίασε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς ο οποίος επισκέφθηκε το Σάββατο την Ηγουμενίτσα κατόπιν πρόσκλησης του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, των Δημάρχων Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Σουλίου και των προϊσταμένων της Γενικής Διεύθυνσης Δασών Ηπείρου και της Διεύθυνσης Δασών Θεσπρωτίας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε χρήσιμες διευκρινίσεις για την αποκατάσταση των παραλείψεων που έχουν διαπιστωθεί στους αναρτημένους δασικούς χάρτες και αναφέρθηκε στις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καταθέσει το Υπουργείο για το σκοπό αυτό.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Αμυράς μαζί με τους κ.κ. Γιόγιακα και Καραγιάννη μετέβηκαν Γλυκή όπου συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα – Καλαμά – Κέρκυρας και συζήτησαν θέματα λειτουργίας του φορέα εν όψει της ενσωμάτωσής του στο Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

«Ευχαριστώ τον κ. Υπουργό για την επίσκεψή του στη Θεσπρωτία. Είναι θετικό ότι η Κυβέρνηση προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για να διορθωθούν οι όποιες παραλείψεις διαπιστώθηκαν στους δασικούς χάρτες ώστε να προστατεύσουμε και το κοινό αγαθό που λέγεται δάσος, και το νόμιμο δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Συζητήσαμε επίσης το ενδιαφέρον των δήμων μας για το εθνικό δίκτυο μονοπατιών που θα γίνει στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και ζητήσαμε να ενισχυθεί η δασική υπηρεσία με το αναγκαίο προσωπικό. Ήταν επίσης ευκαιρία για τους εργαζόμενους στον Φορέα Διαχείρισης Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας να ακούσουν από πρώτο χέρι για τη μετάβαση στο νέο οργανισμό, τον ΟΦΥΠΕΚΑ», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κ. Αμυρά.  


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites