Κρίτων Αρσένης: Η κυβέρνηση πουλάει τις ακτές της Θεσπρωτίας αλλά λέει ότι ίσως να σώσει μερικές

Σε εκπτώσεις στην απόδοση εκτάσεων στους πολίτες της Θεσπρωτίας προχώρησε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια του βουλευτή Β2 Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη. Ο υπουργός ουσιαστικά δεσμεύτηκε μόνο για την παραλία του Δρεπάνου ενώ δε διευκρίνισε ποιο είναι το βόρειο τμήμα της χερσαίας ζώνης και αν σε αυτό εντάσσεται το παρκινγκ αυτοκινήτων και το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Η αναφορά του κ. Πλακιωτάκη ότι θα παραχωρηθούν στην τοπική κοινωνία όλα τα τμήματα που δεν απαιτούνται για λιμενικές εργασίες αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ο υπουργός σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις του, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Αρσένη στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέφερε: “Η Κυβέρνηση, λοιπόν, προχωράει στην αξιοποίηση του Λιμένος Ηγουμενίτσας κι επειδή ακριβώς βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση δεσμεύτηκα ότι θα αποδοθούν στην τοπική κοινωνία και το βόρειο τμήμα του Λιμένος Ηγουμενίτσας και βέβαια η περιοχή του Δρεπάνου αφού είχα δηλώσει εξαρχής ότι εκτάσεις οι οποίες δεν συνδέονται με λιμενικές δραστηριότητες ή παροχή λιμενικών υπηρεσιών θα εξαιρεθούν από την διαδικασία παραχώρησης. Επομένως και οι δύο αυτές εκτάσεις θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία της παραχώρησης και ομοίως θα εξαιρεθούν και συγκεκριμένα τμήματα της χερσαίας ζώνης στα καταφύγια Σαγιάδας, Πλαταριάς και στα Σύβοτα”.

Κατ’ ουσίαν αυτό σημαίνει ότι θα παραχωρηθούν οι εκτάσεις που δεν επιθυμεί ο υποψήφιος αγοραστής! Οι πολίτες της Θεσπρωτίας γνωρίζουν καλά ότι η πώληση περιλαμβάνει και άλλες εκτάσεις. Συνολικά:

1. η περιοχή που εκτείνεται από το Μακρυγιάλι μέχρι την περιοχή «Ακρωτήρι» (Βιολογικός Καθαρισμός), συμπεριλαμβανομένων των ποδηλατοδρόμων, των γηπέδων τένις, της Νέας Παραλιακής, των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίων Αποστόλων μέχρι και την Εγνατία οδό. Πρόκειται, εν ολίγοις για ολόκληρη την έκταση από την ρυμοτομική γραμμή της πόλης μέχρι και την θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων και των εντός αυτής οδών,

2. ολόκληρη η παραλία της Πλαταριάς, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων που σήμερα διατίθενται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και για τον περίπατο κατοίκων και επισκεπτών, καθώς και των παραλιών εκατέρωθεν της Πλαταριάς,

3. ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο τον Συβότων, από την παραλία ΔΕΗ μέχρι και μετά την παραλία Μπέλα Βράκα, αλλά και το λιμανάκι των Συβότων, του χώρου δηλαδή ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και περιπάτου κατοίκων και επισκεπτών,

4. το αλιευτικό καταφύγιο της Σαγιάδας, ο χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, περιπάτου κατοίκων και επισκεπτών, πάρκινγκ οχημάτων, καθώς και η παραλιακή οδός .

Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι οι 7 υποψήφιοι αγοραστές που πέρασαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προτάσεις με βάση την τελική απόφαση για τις παραλίες που θα πωληθούν μαζί με το λιμάνι. Ο κ. Αρσένης διερωτήθηκε κατά πόσο η κυβέρνηση έχει την αρμοδιότητα να αλλάξει τους όρους ενός διεθνούς διαγωνισμού, αν δεν τον ακυρώσει.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites