Αστυνομικοί των Ιωαννίνων απέτρεψαν τη διακίνηση στη χώρα μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών 

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων απέτρεψαν τη διακίνηση στη χώρα μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών 

Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπή και ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός συνεργός της, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο Επταχώρι Καστοριάς να μεταφέρουν σε αυτοκίνητο -76,5- κιλά κάνναβης 

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος στο τομέα των ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή και  αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, κατάφεραν να αποτρέψουν τη διακίνηση στη χώρα μεγάλης ποσότητας κάνναβης. 

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (13-07-2021) νωρίς το πρωί στο Επταχώρι Καστοριάς ημεδαπή, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας αλλοδαπού συνεργού της, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη οδήγηση. 

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορούμενους σε περιοχή του Επταχωρίου Καστοριάς να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και εκείνοι επιχείρησαν να αποφύγουν τον έλεγχο, αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ προσέκρουσαν και πάνω σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο. 

Σε κοντινή απόσταση, ο αλλοδαπός οδηγός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή πεζή σε δύσβατη και δασώδη περιοχή, ενώ η ημεδαπή ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη στο σημείο. 

Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -74- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -76- κιλών και -500- γραμμαρίων. 

Ακόμη, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή και κατασχέθηκε έτερο αυτοκίνητο, το οποίο, όπως προέκυψε, είχε μισθώσει η κατηγορούμενη προκειμένου να λειτουργήσει ως προπομπός της μεταφοράς των ναρκωτικών, αλλά λόγω βλάβης το εγκατέλειψε. 

Επιπλέον, κατασχέθηκαν:

  • το αυτοκίνητο της μεταφοράς των ναρκωτικών, ιδιοκτησίας του αλλοδαπού, 
  • τσαντάκι με έγγραφα και χρηματικό ποσό -100- ευρώ,
  • κινητό τηλέφωνο. 

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συγκατηγορουμένου της βρίσκονται σε εξέλιξη.   

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites