Το νέο Περιφερειακό Κοινοτικό Ιατρείο στο Συρράκο εγκαινίασε ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής παρέστη στην τελετή εγκαινίων του Περιφερειακού Κοινοτικού Ιατρείου, στο Συρράκο Βορείων Τζουμέρκων, στα Ιωάννινα, σήμερα, Σάββατο 12 Ιουνίου 2021.

Το σύνολο της δαπάνης για τη δημιουργία του σύγχρονου ιατρείου, που στεγάζεται στο Συνεδριακό Κέντρο «Κώστας Κρυστάλλης», ανέλαβε η φιλανθρωπική, μη κερδοσκοπική εταιρεία Axion Hellas. Τα εγκαίνια του ιατρείου αποτελούν την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στην ιστορική κοινότητα Συρράκου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Πλατείας Ηρώων, ως φόρο τιμής στους πεσόντες κατά τους Εθνικούς Αγώνες κατοίκους του Συρράκου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συρράκου Βορείων Τζουμέρκων κ. Γεώργιος Βαΐτσης και η Πρόεδρος της Axion Hellas κ. Αίγλη Ζέλου.

Στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε τα παρακάτω:

«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Προέδρου της Κοινότητας Συρράκου Βορείων Τζουμέρκων, προκειμένου να συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση εγκαινίων του Περιφερειακού Κοινοτικού Ιατρείου, δωρεά της φιλανθρωπικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Axion Hellas.

Το νέο ιατρείο συνιστά μια αναβαθμισμένη, σύγχρονη δομή παροχής ιατρικών υπηρεσιών για όλους τους κατοίκους και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο εφαρμογής του υγειονομικού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, όπου το υγειονομικό σύστημα της χώρας δοκιμάζεται υπέρμετρα από την πανδημία του κορωνοϊού, η δωρεά της Axion Hellas αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία, καθώς εξασφαλίζει την υγεία και προάγει την κοινωνική συνοχή και την πρόοδο των πολιτών.

Εκφράζω τις θερμότατες ευχαριστίες της Πολιτείας στην Πρόεδρο της Οργάνωσης, για την ευγενική χορηγία του ιατρείου στη Κοινότητα Συρράκου, έργο που θα αναβαθμίσει ποιοτικά την πρόσβαση στο υπέρτατο αγαθό της υγείας, σε όλους του κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Δράττομαι παράλληλα της ευκαιρίας, διότι φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ολοσχερή καταστροφή του Συρράκου από τον Οθωμανό δυνάστη, προκειμένου να αποτίνω με σεβασμό τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηρωικούς κατοίκους του, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα την Εθνεγερσίας, από τον πρώτο χρόνο της Επανάστασης.

Ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων και η ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού τους από τους Τούρκους κατέχει περίοπτη θέση ανάμεσα στις θυσίες που προσέφερε το γένος στον αγώνα της Παλιγγενεσίας, συμβολίζοντας διαχρονικά το ανεξάντλητο και ακατάπαυστο αγωνιστικό πάθος μας για την υπεράσπιση των ιδεωδών του ελληνισμού, των ιδεωδών της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Η πυρπόληση του χωριού από τους Τούρκους κατακτητές θα αποτελεί πάντα ιερή παρακαταθήκη της ιστορικής μας κληρονομιάς, την οποία οφείλουμε να διατηρούμε βαθιά χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη, ως κορυφαίο παράδειγμα αντίστασης και αγώνα ενάντια σε κάθε είδους υποτέλεια, αλλά και ως υπόδειγμα δύναμης ενός λαού που υπερασπίζεται την εθνική του κυριαρχία με αυτοθυσία και αποφασιστικότητα.

Υπό αυτή την έννοια, η προσήλωση στις αξίες και τις παραδόσεις μας, ο αλληλοσεβασμός και η αταλάντευτη αποφασιστικότητά μας – αδιακρίτως πολιτικών ή ιδεολογικών διαφορών – αποτελούν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την εθνική μας προοπτική.

Αγαπητοί κάτοικοι του Συρράκου,

Διάγουμε μια περίοδο, στην οποία έχουν διαμορφωθεί εύθραυστες ισορροπίες στον εγγύς ζωτικό γεωπολιτικό χώρο της Ελλάδας, συνθήκες που επιβάλλουν παράλληλα με την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, να προτάσσεται η διπλωματική προσπάθεια της χώρας στη βάση της διεθνούς νομιμότητας και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Έχουμε την υποχρέωση να εκπέμπουμε παντού το μήνυμα ότι η χώρα διαθέτει σύγχρονες, αποτελεσματικές και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, που δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση τη δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η φετινή εμβληματική επέτειος συμπλήρωσης δύο αιώνων από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ιστορικής αναψηλάφησης των διαχρονικών αξιών του Ελληνισμού, αξιών που αποτέλεσαν τη βάση της διαμόρφωσης του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού, καθιστώντας την Ελλάδα διαχρονικά ένα προοδευτικό, δημοκρατικό κράτος, με στέρεους θεσμούς και αδιαπραγμάτευτη θέση στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Ως Έθνος, καλούμαστε να αδράξουμε την ευκαιρία, να αντλήσουμε γνώση, να εμπνευστούμε από την πολυκύμαντη ιστορική μας διαδρομή, να οραματιστούμε το αύριο, να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα και να επανασυστηθούμε, με τη νέα, σύγχρονη ταυτότητά μας, σε ολόκληρη την υφήλιο.

Η χώρα διαθέτει τους πόρους, τους ανθρώπους, μα πάνω από όλα τη θέληση να αφήσει πίσω τις δυσκολίες και τη μιζέρια και να κάνει άλματα προόδου στηριζόμενη στις αστείρευτες δημιουργικές ικανότητες των πολιτών της.

Έχουμε μπει σε μια εποχή ανόδου και ευημερίας και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε, με σκληρή δουλειά και με τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας, αποδεικνύοντας πως οι Έλληνες, ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

Και αυτό θα είναι το πιο σημαντικό κέρδος για την Πατρίδα μας».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Τετραήμερη επαναξιολόγηση του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου

11/07/2024, 8:54 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites