Ο ποταμός Αχέροντας έχει δημιουργήσει και δεύτερη κοίτη μέσα στα χωράφια

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΖΑΚΑΙΙΚΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ενώ έχει ξεκινήσει η περίοδος που οι αγρότες οργώνουν και να σπείρουν τα χωράφια τους, οι αγρότες του δημοτικού διαμερίσματος Μουζακαίικων του δήμου Πάργας σε σύνολο 700 στρεμμάτων αδυνατούν να τα καλλιεργήσουν λόγω των  βροχοπτώσεων του χειμώνα. Ο  ποταμός Αχέροντας έχει δημιουργήσει και δεύτερη κοίτη μέσα στα χωράφια.

Όχι μόνο στη πληγείσα περιοχή αλλά και γενικότερα στη πεδιάδα Φαναρίου του Δήμου Πάργας, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα, με ευθύνη της Περιφέρειας, των Δήμων, και φυσικά της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η σημερινή και η εκάστοτε κυβέρνηση, η Περιφέρεια Ηπείρου και οι Δήμοι, δεν μπορούν να επικαλούνται κάθε φορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα για τις καταστροφικές πλημμύρες. Δεν είναι φυσικό επακόλουθο κάθε φορά που βρέχει να προκαλούνται καταστροφές. Σήμερα η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης μπορεί να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των καιρικών συνθηκών με ανάλογη πολιτική πρόληψης. 

Περιφέρεια Ηπείρου και Δημοτικές Αρχές, κυβερνήσεις και Ε.Ε, χρόνια τώρα μοιράζουν απλόχερα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα «βιτρίνας», για έργα και υποδομές που εξυπηρετούν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους (μεταφορές, ΑΠΕ, τουρισμός, διαχείριση απορριμμάτων).

Όμως διαθέτουν ελάχιστα κονδύλια σε σχέση με τις ανάγκες, για έργα πραγματικής αντιπλημμυρικής προστασίας, για καθαρισμούς και διευθετήσεις ρεμάτων, για την συντήρηση παλιών έργων, σε όλο τον Δήμο, μια κατάσταση που οδηγεί σε καταστροφές και εγκυμονεί στο μέλλον μεγαλύτερους κινδύνους. 

Στο συγκεκριμένο σημείο όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες των αγροτών με μια μικρή και γρήγορη παρέμβαση και με χαμηλό κόστος το πρόβλημα μπορεί να λυθεί για να ξεκινήσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες τα άσπαρτα χωράφια και να σωθούν τα σπαρμένα. Μπορεί και ο Δήμος και η Περιφέρεια να παρέμβουν άμεσα. 

Να ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες και η υλοποίηση, όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, στους παραποτάμους, χειμάρρους και ρέματα, να γίνουν άμεσα οι επεμβάσεις για τη διευθέτησή τους κύρια στα σημεία που το πλάτος τους μειώνεται αισθητά.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites