Παραμένουν στη ζώνη του πολύ αυξημένου κινδύνου ο νομός Θεσπρωτίας και οι Δήμοι Ιωαννίνων και Μετσόβου. Αντίθετα λόγω μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο οι Νομοί Άρτας και Λευκάδας.
Με βάση τα επικαιροποιημένα υγειονομικά μέτρα, μεταξύ άλλων, διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας μέχρι τις 9 το βράδυ για όλες τις ημέρες. Επίσης με κανόνες προφύλαξης, ανοίγουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, πάρκα και υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι ενώ επιτρέπεται το ψάρεμα για τους κατοίκους παρυδάτιων δήμων.
Τέλος, επιτρέπεται Λειτουργία σε Καθεδρικούς Ναούς με περιορισμένο αριθμό πιστών. Στο πλαίσιο της έγκαιρης διάγνωσης, κάθε πολίτης δικαιούται ένα δωρεάν τεστ για κορωνοϊό την εβδομάδα. Το τεστ μπορεί να γίνει στο φαρμακείο της γειτονιάς με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και δίχως συνταγογράφηση.