Πρέβεζα : Ξεσηκώθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα για το αλσύλλιο “Κάλμπαμπα” και το άλσος της Παργινόσκαλας

Να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ζητά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα.

Στο αίτημα του ο Σύλλογος κάνει λόγο για μονομερείς ενέργειες του Δήμου Πρέβεζας, αναφορικά με το θέμα του αλσύλλιου “Κάλμπαμπα” ή πρώην στρατοπέδου “Περδίκη Πυλάδη” καθώς σύμφωνα με τους κατοίκους του Παντοκράτορα, το συγκεκριμένο αλσύλλιο λειτούργησε σαν παράκτιο πυροβολείο από τους Τούρκους πριν την απελευθέρωση της Πρέβεζας και ποτέ ως στρατόπεδο. Φυτεύτηκε από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παντοκράτορα πριν 75 χρόνια, ενώ το θολωτό καταφύγιο κάτω από τη βάση του Πυροβολείου είναι αρχαιολογικό μνημείο 250 χρόνων.

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί και με το άλσος της Παργινόσκαλας. Σύμφωνα με τον Σύλλογο ο Δήμος δεχόμενος τις θέσεις του στρατού ότι το παραπάνω δάσος βρίσκεται ακόμα σε δικαστική διένεξη, και το δάσος δεν είναι αυτοφυές, αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του. Όπως αναφέρει ο σύλλογος στο αίτημα του η Παργινόσκαλα είναι δάσος χαρακτηρισμένο στους δασικούς χάρτες και το χέρσο κομμάτι ανήκει στο δημόσιο, χαρακτηρισμένο πράσινο και κατοχυρωμένο στο εθνικό κτηματολόγιο. “Δε δεχόμαστε παραπέρα περίφραξή του για δήθεν προστασία του διαλυμένου αυθαίρετου κτηρίου για δήθεν κατάληψη από πρόσφυγες και ρομά. Υπάρχουν νόμοι και ευθύνες της πολιτείας και του Δήμου για τέτοιου είδους καταστάσεις. Να ανοίξει η περίφραξη και να γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις ανάπλασης, πυρόσβεσης και αξιοποίησης για όλους τους δημότες. Για να μην υπάρχουν φαινόμενα παραβατικότητας όπως οι ίδιοι αναφέρετε” τονίζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα.

Διαβάστε την επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Παντοκράτορα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, καθώς και το αίτημα του:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Θα πέσουν τα τείχη” στην Πρέβεζα για τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο!

30/07/2021, 7:12 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Σύσταση για λελογισμένη χρήση του νερού στο Δήμο Ζηρού

30/07/2021, 6:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Φ. Ζέρβας : Καλούνται οι δημότες να μην κάνουν κατάχρηση του νερού

30/07/2021, 6:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας : Ο εμβολιασμός είναι πράξη υψηλής ευθύνης προς τον εαυτό σας και προς το κοινωνικό σύνολο

30/07/2021, 10:34 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μια εκδήλωση για «Το μεγαλείο της προσωπικότητας του Κοσμά του Αιτωλού»

30/07/2021, 10:16 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Κυνηγούσε παράνομα νύχτα στην Αηδονιά Πάργας

29/07/2021, 11:27 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites