Σταύρος Καλογιάννης : Μεγάλο έλλειμμα σχεδιασμού στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων

Για το θέμα ανακατασκευής και αξιοποίησης του παλιού κτιρίου που στέγαζε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην οδό Δομπόλη τοποθετήθηκε μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης ο Βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης.
Στην τοποθέτηση του αναφέρει:
Ανακινείται τις τελευταίες ημέρες, πάλι, το θέμα ανακατασκευής και αξιοποίησης του παλιού κτιρίου που στέγαζε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην οδό Δομπόλη. Επανέρχονται παλιότερες προτάσεις, ακούγονται και νέες απόψεις.
Ορισμένες είναι ενδιαφέρουσες, άλλες ανεδαφικές. Στερούνται όμως τεκμηρίωσης, πλην της πρότασης της Περιφέρειας, του 2013, η οποία στηριζόταν σε πολυκριτηριακή ανάλυση και προέβλεπε την μετατροπή του παλιού κτιρίου σε συγκρότημα επιπλωμένων διαμερισμάτων για φοιτητές, στα πρότυπα σύγχρονων ευρωπαϊκών φοιτητικών εστιών, με παράλληλη λειτουργία, στο ισόγειο, εμπορικών χρήσεων και μουσείου.
Αποδεικνύεται, ακόμη μία φορά, το μεγάλο έλλειμμα σχεδιασμού στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Χωρίς σύγχρονο και ενιαίο πολεοδομικό σχέδιο, θα συνεχίζουμε να αυτοσχεδιάζουμε για το εάν χρειάζεται νέο Δημαρχείο και που πρέπει αυτό να χωροθετηθεί, που θα εγκατασταθεί το κλειστό γήπεδο της ξιφασκίας (όταν με το καλό μεταφερθεί από το Ελληνικό στην πόλη μας), τι θα γίνει με την Τεχνόπολη, ποιές θα είναι οι χρήσεις γης στον χώρο του στρατοπέδου Βελισσαρίου όταν παραχωρηθεί στον Δήμο, και για πολλά άλλα. Υπενθυμίζω ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο προβλέπει να χρησιμοποιηθεί ως Δημαρχείο το κτίριο που στεγάζει σήμερα την Περιφέρεια, με μεταφορά των Υπηρεσιών της Περιφέρειας στο νέο Διοικητικό Κέντρο που προβλέπεται στο πάρκο Βελισσαρίου (μετά την παραχώρηση της συνολικής έκτασης του στρατοπέδου στην πόλη).
Συμπερασματικά, η εκπόνηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το οικιστικό συγκρότημα Ιωαννίνων, το οποίο θα επικαιροποιήσει τον σχεδιασμό του Ρυθμιστικού, δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο. Στη συνέχεια, όλα θα πάρουν το δρόμο τους, με οργανωμένο τρόπο.

Ανακινείται τις τελευταίες ημέρες, πάλι, το θέμα ανακατασκευής και αξιοποίησης του παλιού κτιρίου που στέγαζε το…

Δημοσιεύτηκε από Σταύρος Καλογιάννης – Stavros Kalogiannis στις Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites