Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων κατέθεσε ένσταση στην ΡΑΕ για τα αιολικά

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων κατέθεσε ένσταση στην ΡΑΕ Ρυθμιστική Αρχή ενέργειας εναντίον των εγκαταστάσεων αιολικών σταθμών στο Ανήλιο, Μέτσοβο, Κατάρα, Περιστέρι, Αώο, Ανατολικό Ζαγόρι, οροπέδιο λίμνης Πηγών Αώου,  Μιτσικέλι.  

Αγωνιζόμαστε με κάθε νόμιμο μέσο να υπερασπίσουμε το αυτονόητο ύψιστο αγαθό την άγρια φύση, αγωνιζόμαστε να μη μεταμορφωθούν τα βουνά μας, τα λιμναία, τα ποτάμια τοπία, τα δάση σε μπάζα εκσκαφών και εκατοντάδες χιλιομέτρων διανοιχθέντες δρόμους, να μην χαμηλώσουν οι βουνοκορφές μας από δεκάδες γήπεδα ανεμογεννητριών, να μην σφραγιστεί  ο μικρόκοσμος της γης από τα τσιμέντα και το σκυρόδεμα. Ενδεικτικά: Στην Τσούκα Ρόσσα Φλαμπουραρίου ανεμογεννήτριες στα τέσσερα χιλιόμετρα της κορυφογραμμής της περίπου 2.000 μέτρα υψόμετρο. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ,  η πρώτη απειλή στην υγεία του ανθρώπου και της γης είναι η απώλεια βιοποικιλότητας.

Είναι ύβρις να νομοθετείται η κατάργηση της προστασίας περιοχών Natura, Ramsar, UNESCO, Εθνικών Δρυμών, Αρχαιολογικών χώρων, Αγέρωχων Βουνών, Νησιωτικών τοπίων μοναδικής ομορφιάς. Είναι αδιανόητο η πολυσχιδής φύση της Ελλάδας που κληροδοτήθηκε για χιλιάδες γενεών να καταστραφεί σε μια γενιά.Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως προστατεύουμε το πράσινο καταστρέφοντας την φύση.

Αν εγκριθούν όλες οι αιτήσεις αιολικών (δίχως να συνυπολογίζουμε την καταιγίδα αιτήσεων και υδροηλεκτρικών), τότε θα έχουμε υπερβεί τον 2030 εθνικό στόχο ΑΠΕ κατά 506 %  με τη μεγάλη πλειονότητα τους εντός Natura ήδη το 2021. Δεν θα δεχθούμε να γίνουμε η μπαταρία της Ευρώπης.

 

Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Ιωαννίνων Μπούτζας Γεώργιος

Η αντιπρόεδρος του ΕΟΣ Ιωαννίνων Στατηρά Αικατερίνη


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Με διήμερες εκδηλώσεις τίμησε η Άρτα τη μνήμη της Εβραϊκής Κοινότητας Άρτας

20/03/2023, 5:09 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Εγγραφή πτυχιούχων Ιατρικών Σχολών στις Λίστες Αναμονής Ιατρικών Ειδικοτήτων 

20/03/2023, 5:04 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννενα : Τους έκλεβε τα εσώρουχα από τα μπαλκόνια

17/03/2023, 9:43 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννενα : Γιάννης Αγγελάκας & 100 °C στον Πολυχώρο Αγορά

17/03/2023, 9:27 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Άρτα : Πλατεία, σιντριβάνι και χώρους πρασίνου αποκτά η περιοχή στον Μάξιμο Γραικό

16/03/2023, 2:28 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Διήμερο εκδηλώσεων από τον Δήμο Αρταίων στις 18 και 19 Μαρτίου για την Ημέρα Μνήμης της Εβραϊκής Κοινότητας Άρτας

15/03/2023, 11:17 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites