Από την Πρέβεζα στην Άρτα για να κάνουν το εμβόλιο για τον Κορωνοϊό…

Με ρυθμούς “χελώνας” συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χθες Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση στην Πρέβεζα έγιναν μόλις 56 εμβολιασμοί, την ίδια στιγμή που στην Θεσπρωτία έγιναν 109, δηλαδή σχεδόν οι διπλάσιοι, ενώ στην Άρτα και τα Γιάννενα πολλαπλάσιοι.

Η σημαντική αυτή καθυστέρηση οφείλεται σαφώς στο γεγονός ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας είναι η μόνη μαζί με την Θεσπρωτία, όπου λειτουργεί ένα μόνο εμβολιαστικό κέντρο, με την βασική όμως διαφορά ότι το εμβολιαστικό κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών έχει δύο γραμμές εμβολιασμού.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του mypreveza.gr, ότι πολίτες στην Πρέβεζα που μπήκαν στην πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με σκοπό να κλείσουν το ραντεβού τους, βρήκαν μόνο μία ημέρα κενή για τον μήνα Μάρτιο και καμία για την 2η δόση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ολοκληρώσουν την διαδικασία για το εμβολιαστικό κέντρο της Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας που είναι το Νοσοκομείο, γεγονός που τους ανάγκασε να κλείσουν ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Άρτας, όπου υπήρχαν αρκετές διαθέσιμες ημέρες.

Δυστυχώς, ακόμα και αν στις 10 Φλεβάρη το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας ξεκινήσει την λειτουργία του ως εμβολιαστικό κέντρο, όπως έχει ανακοινωθεί, η Πρέβεζα θα συνεχίσει να υπολείπεται κατά πολύ στους εμβολιασμούς σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, καθώς ταυτόχρονα θα ανοίγουν και σε εκείνες νέα εμβολιαστικά κέντρα αυξάνοντας και άλλο τους ημερήσιους εμβολιασμούς, κάτι που θα οδηγήσει και άλλους πολίτες της Πρέβεζας να “μεταναστεύσουν” σε άλλη περιοχή της Ηπείρου για τον εμβολιασμό τους.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το πρώτο ψηφιακό μουσείο για τον Αμβρακικό άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό

27/09/2021, 12:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αναστολή λειτουργίας σε όλα τα σχολεία της πόλης – Η ανοργανωσιά του Δήμου στο μεγαλείο της

27/09/2021, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα 27.9 έως και τη Δευτέρα, 04.10 – Όλη η απόφαση.

27/09/2021, 9:28 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης για το Τμήμα Λογιστικής : “Να λείπουν τέτοιες συζητήσεις … Δεν συζητάμε τέτοια περίπτωση”

25/09/2021, 10:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η ιστορική καμπάνα του Ενετικού Πύργου του Ρολογιού να πάρει τη θέση που της αρμόζει στην ιστορία της πόλης

25/09/2021, 4:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έχασε τον έλεγχο του δίκυκλου – Βρέθηκε στο έδαφος και τραυματίστηκε

25/09/2021, 4:08 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites