Πρέβεζα : Καταστροφές, απορρίμματα ,ακαθαρσίες, δυσοσμία, σύριγγες και προφυλακτικά διαμερισμάτων των αξιωματικών στο στρατόπεδο «Σολωμού»

Εικόνα παρακμής παρουσιάζουν τα διαμερίσματα των αξιωματικών στο στρατόπεδο “Σολωμού” στην Πρέβεζα.

Στο φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” στα τοπικά ΜΜΕ αναδεικνύει την αποτυχία των τοπικών αρχών και υπηρεσιών να προστατεύσουν δομές και χώρους όπως ο συγκεκριμένος.

Ακολουθεί το έγγραφο του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα”:

“Ζητείται Ευθύνη και Πατριωτισμός

Ένα τυχαίο περιστατικό προ ημερών μας έφερε μπροστά σε άλλη μια αποκρουστική εικόνα βανδαλισμών, καταστροφής και εξαθλίωσης δημόσιας περιουσίας στην καρδιά της πόλης.

Το φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποιούμε είναι από το εσωτερικό των λεηλατημένων διαμερισμάτων των αξιωματικών στο στρατόπεδο «Σολωμού» που πριν λίγα χρόνια κατοικούνταν. Αναδεικνύει με ξεκάθαρο τρόπο, για άλλη μια φορά,  την αποτυχία των τοπικών αρχών και υπηρεσιών να προστατεύσουν δομές και χώρους που ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει ακριβά.

Αποδεικνύει επίσης με πιο ενδιαφέρον εποπτεύει τη στρατιωτική ηγεσία της Ηπείρου τους χώρους αυτούς, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκουν , συμβάλλοντας καθοριστικά στην υποβάθμιση κεντρικότατων περιοχών της πόλης.

Για την αθλιότητα του στρατοπέδου  «Σολωμού» , που η εικόνα του χρόνια τώρα τιμά επαξίως τον Ήρωα Αξιωματικό (!!!), αλλά και των άλλων στρατοπέδων και κάστρων, έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένα και η τοπική κοινωνία με όλα τα μέσα της εκφράζει συνεχώς την οργή της .

Τα  τοπικά θεσμικά κλιμάκια δεκαετίες τώρα σχεδιάζουν την αξιοποίησή τους, με διαφορετικές κάθε φορά προτάσεις , που θα αλλάξουν όπως μας υπόσχονται την πόλη μας. Αυτά όμως παραμένουν εκεί στην ερημιά και στην αξιοθρήνητη υλική   και ιστορική σήψη τους, αντανακλώντας συγχρόνως και τη σήψη των υποσχέσεων . Δεν έχουν όμως το σθένος να πράξουν ούτε το αυτονόητο και το μόνο που ίσως είναι στις δυνατότητές τους , να επιβάλουν δηλαδή στους ιδιοκτήτες τους, ακόμη και αν είναι οι ίδιοι, ότι ορίζει ο νόμος για κάθε πολίτη την από άποψη υγιεινής και αισθητικής ικανοποιητική κατάσταση των ακινήτων τους.

Με την ενέργειά τους αυτή θα νοιώθαμε τουλάχιστον σαν Πρεβεζάνοι  λιγότερο προσβεβλημένοι.

Οι καταστροφές, τα απορρίμματα , οι ακαθαρσίες, η δυσοσμία, οι σύριγγες , τα προφυλακτικά, η συνεχής παρακμή αυτών των χώρων φαίνεται ότι δεν συγκινούν τους πρόσκαιρους  «οραματιστές» της πόλης μας.

Οι φωτογραφίες τους στα γραφεία με τους εκάστοτε επίσημους που « περνούν» τακτικά από την πόλη μας δεν δείχνουν τίποτε από τα παραπάνω και αυτό , κατά την γνώμη τους,  είναι … μεγάλο κέρδος για την Πρέβεζα και οπωσδήποτε για την υστεροφημία τους. Οι πολίτες που τα ζούμε καθημερινά, φροντίζουν να είμαστε πάντα εκτός κάδρου.

Ο σύλλογός μας συνεχώς  θα αναδεικνύει τα θέματα που απασχολούν την Πρέβεζά μας και θα δίνει ακούραστα καθημερινό αγώνα , μαζί με την πλειοψηφία των κατοίκων της , για να κατακτήσει αυτή ότι δικαιούται και πάνω από όλα την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ της , άγνωστη λέξη για κάποιους που συνεχώς υπόσχονται”.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites