Π.Ε.Δ Ηπείρου : Στα σχολεία της Ηπείρου 270 tablets

Το τυπικό μέρος της πρωτοβουλίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου για την προμήθεια των σχολείων των Δήμων της περιοχής με περίπου 270 τάμπλετ, για τις ανάγκες της διαδικασίας της τηλε-εκπαίδευσης μαθητών που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες, ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης, με την παράδοση του τεχνολογικού εξοπλισμού στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, κ. Κωνσταντίνο Καμπουράκη, στα γραφεία της Π.Ε.Δ. Ηπείρου.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης παρέδωσε στις υπηρεσίες της εκπαίδευσης δια του Προϊσταμένου τους, περί τα 220 τάμπλετ που προέρχονται από την προμήθεια της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου με τη διάθεση 25.000 ευρώ και ακόμα 50 τάμπλετ που προέρχονται από δωρεά της εταιρείας «Αειφορική Ηπείρου ΑΕ» (ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ). 

Ο κ. Ντακαλέτσης μίλησε για την αποπεράτωση μιας ουσιαστικής πρωτοβουλίας της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και ευχαρίστησε την ιδιωτική εταιρεία για την προσφορά της, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να μιμηθούν το παράδειγμά της και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις των μαθητών σε τεχνολογικό εξοπλισμό. 

Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου ευχαρίστησε την διοίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και προσωπικά τον Πρόεδρό της για την πρωτοβουλία, καθώς και την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για τη δωρεά, αφού υπογράμμισε την καλή συνεργασία που ούτως ή άλλως έχουν οι υπηρεσίες της εκπαίδευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής μας, η οποία συνεργασία σε καιρούς δύσκολους όπως αυτοί της πανδημίας, είναι καθοριστική. 

Ακολούθως, ο κ. Καμπουράκης υπογράμμισε πως όπως έχει αποφασιστεί με το ΔΣ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, η κατανομή των τάμπλετ στο μαθητικό πληθυσμό της Ηπείρου, θα γίνει με αναλογικό τρόπο, βάσει του αριθμού των μαθητών κάθε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κάθε Δήμου. Τον εξοπλισμό θα αναλάβουν να κατανείμουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου, με διαφάνεια και αντικειμενικότητα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καμπουράκης. 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites