Κάλεσμα του Ανυπόταχτου Μαθητή Πρέβεζας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεοφάνειο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/01 ΣΤΗΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ ΣΤΙΣ 1:30 

 

Στηρίζουμε και καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 28/01 στη Θεοφάνειο στις 1:30, ενάντια στο νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως και τις αντιδραστικές αλλαγές στα πανεπιστήμια με κορυφαία την πανεπιστημιακή αστυνομία. Δεν θα υποταχθούμε στις χουντικής προέλευσης απαγορεύσεις της κυβέρνησης! Θα βρεθούμε για ακόμα μια φορά στον δρόμο για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, μαζί με εκπαιδευτικούς, φοιτητές και κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του! 

Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα, εν μέσω πανδημίας και lockdown, «επίθεση» προς όλες τις βαθμίδες τις δημόσιας εκπαίδευσης. Αλλάζει τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών της Α και Β λυκείου για την προαγωγή τους στην επόμενη τάξη εφαρμόζοντας την Τράπεζα Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις, ο βαθμός των οποίων θα μετράει μαζί με τον βαθμό των τετραμήνων στην δημιουργία του εθνικού απολυτήριου λυκείου. Ακόμα, αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βάζοντας ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, η οποία θα καθορίζεται από τον μέσο όρο των μορίων όλων των υποψηφίων της αντίστοιχης κατεύθυνσης. Μετά από αυτό, το κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα θα μπορεί να αυξομειώσει όσο θέλει την ελάχιστη βάση εισαγωγής στο κάθε τμήμα του. Επίσης, με το «διπλό μηχανογραφικό»- στην πρώτη φάση με περιορισμένες επιλογές και στη δεύτερη με ό,τι έχει απομείνει και με τη μείωση του αριθμού των εισακτέων- χιλιάδες μαθητές από όλη την χώρα δε θα καταφέρουν να εισαχθούν σε καμία σχολή. Θα είναι τρομερά δύσκολο για τους μαθητές, οι οποίοι έχουν ήδη στερηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία και αδυνατούν να κάνουν πολλές ώρες στα φροντιστήρια, να ανταπεξέλθουν στον τεράστιο φόρτο μαθημάτων και στο υπερβολικά υψηλό επίπεδο δυσκολίας τους.

Την ίδια στιγμή πολλοί απόφοιτοι του λυκείου θα «αγοράζουν» ισάξια με τα δημόσια πανεπιστήμια- σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου- πτυχία από ιδιωτικά κολέγια χωρίς κανένα περιορισμό με μοναδική προϋπόθεση την οικονομική δυνατότητα να μπορούν να τα πληρώσουν. 

Έτσι, το υπουργείο δημιουργεί ένα εκπαιδευτικό σύστημα δύο ταχυτήτων για τους λίγους και όχι τους πολλούς. Ενώ τους υπόλοιπους που μένουν εκτός, τους σπρώχνει στη μαθητεία θέλοντας να δημιουργήσει φθηνό εργατικό προσωπικό. 

Όλα αυτά έρχονται ταυτόχρονα με την δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας η οποία είναι ένα ακόμα χτύπημα στο πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο η κυβέρνηση καταργεί στην πράξη βάζοντας την αστυνομία μέσα στις σχολές. Στο όνομα δήθεν της «πάταξης εγκληματικότητας» μέσα σ’ αυτές επιδιώκει να επιβάλει την αστυνομοκρατία σε όλες τις πτυχές της ζωής μας!

 

Παλεύουμε για δημόσια, δωρεάν, παιδεία για όλους, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων μας!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/01 ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΣΤΙΣ 1:30 ΣΤΗΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 

 

Θα μας βρούνε μπροστά τους!!

 

Ανυπόταχτος ΜΑθητής Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κυκλοφόρησε επετειακό Ημερολόγιο έτους 2021 από την Επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

02/03/2021, 6:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πρέβεζας σε Β2Β συναντήσεις στην έκθεση Τουρισμού  I.Τ.Β. στο Βερολίνο

02/03/2021, 6:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ριζόπουλος : “Η Περιφέρεια Ηπείρου αποκλειστικός υπεύθυνος συντήρησης της Ε.Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας”

02/03/2021, 6:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συγκλόνισε η αδελφή του Χρήστου Μάτη – Του αστυνομικού από το Θεσπρωτικό που σκότωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

01/03/2021, 7:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κορωνοϊός : Η Ήπειρος πιέζεται αλλά η Πρέβεζα αντέχει.

01/03/2021, 7:01 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεσηκώθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα για το αλσύλλιο “Κάλμπαμπα” και το άλσος της Παργινόσκαλας

01/03/2021, 6:57 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites