Ερώτηση για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση από 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Εφ’ όλης της ύλης ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσαν 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έπειτα από πρωτοβουλία των τομεαρχών Παιδείας Νίκου Φίλη και Μερόπης Τζούφη, αναφορικά με τον αποκλεισμό μαθητών από την τηλεκπαίδευση, όπως και άλλα λειτουργικά και παιδαγωγικά προβλήματα που αφορούν στη διαδικασία.

Οι βουλευτές καταγγέλλουν πως η κυβέρνηση αποφάσισε την επαναλειτουργία των σχολείων χωρίς να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ενώ επισημαίνουν πως το υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ δεν έχουν παρουσιάσει καμία μελέτη με παιδαγωγικά συμπεράσματα και ποιοτικά αποτελέσματα για την τηλεκπαίδευση, ώστε να υπάρχει εικόνα των προβλημάτων, των μαθησιακών αποτελεσμάτων και των απαιτούμενων διορθωτικών ενεργειών.

Τονίζουν επίσης πως το υπουργείο Παιδείας επιλέγει συστηματικά να μην απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των άλλων κομμάτων, στις οποίες αναδεικνύονται σοβαρές ελλείψεις και αποκλεισμοί μαθητών από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Χαρακτηριστικό είναι πως σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης, σημαντικός αριθμός μαθητών σε αρκετές περιοχές της χώρας είτε δε διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό, είτε δεν έχει σύνδεση στο internet, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για διάθεση 93.000 υπολογιστών.

Παράλληλα, οι 56 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκαλύπτουν πως το υπουργείο Παιδείας ουδέποτε απάντησε στις επιστολές που έχει λάβει από τον Συνήγορο του Πολίτη, οι οποίες επισημαίνουν τα προβλήματα και τις συνέπειες λόγω του αποκλεισμού παιδιών από την τηλεκπαίδευση. Όπως επίσης ουδέποτε έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, όπως ζητούσε με γνωμοδότησή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητούν από τη Νίκη Κεραμέως να παρουσιάσει τα μαθησιακά αποτελέσματα της τηλεκπαίδευσης και να δημοσιοποιήσει τον αριθμό των μαθητών που δε συμμετείχαν καθόλου ή συμμετείχαν πλημμελώς στην τηλεκπαίδευση. Ακόμα, ζητούν να ενημερωθούν για τον αριθμό των μαθητών που αιτήθηκαν ενίσχυση με ψηφιακά μέσα ή αναβάθμιση των συνδέσεων, όπως και για τον αριθμό των αιτημάτων που κάλυψε το υπουργείο Παιδείας και μέσω ποιων τρόπων χρηματοδότησης (δωρεές, ΕΣΠΑ, κρατικός προϋπολογισμός).

Επιπρόσθετα, ζητούν εξηγήσεις για τους λόγους που δεν υλοποιήθηκε η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με την παράδοση 93.000 υπολογιστών, όπως και για τους λόγους που το υπουργείο Παιδείας επιλέγει να μην απαντά στο Συνήγορο του Πολίτη.

Όσον αφορά την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ρωτούν αν το υπουργείο Παιδείας έχει εφαρμόσει τις συστάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αν υπάρχει νέα γνωμοδότηση που επιβεβαιώνει την πλήρη συμμόρφωσή του. Ταυτόχρονα, ζητούν για άλλη μια φορά την ανάρτηση της σύμβασης με τη Cisco στη Δι@υγεια και την κατάθεσή της στη Βουλή.

Τέλος, καλούν την κυβέρνηση να διαμορφώσει σύγχρονη εθνική υποδομή τηλεκπαίδευσης, δυναμικότητας 200.000 ψηφιακών τάξεων, ώστε η χώρα να σταματήσει να βασίζεται σε υποδομές ιδιωτικών εταιρειών, με όλα τα προβλήματα λειτουργίας και ασφάλειας που αυτό συνεπάγεται.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites