Βαριές οι ευθύνες του Δημάρχου αν η Πρέβεζα χάσει την ευκαιρία για νέο Νοσοκομείο μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Σε νέο κύκλο “συζητήσεων” έβαλε την Πρέβεζα η απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα για την πιθανότητα ανέγερσης νέου Νοσοκομείου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Είναι γεγονός ότι τα όσα εκμαίευσε με την ερώτηση του ο Κώστας Μπάρκας προβλημάτισαν πολλούς, γιατί πλέον ξεκαθάρισε ότι, προβλέπεται η χρηματοδότηση υποδομών υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Με την απάντηση του ο κ. Σκυλακάκης “ξεκαθάρισε” και το ποιους θα βαραίνουν οι ευθύνες σε περίπτωση που η Πρέβεζα χάσει την ευκαιρία και δεν καταφέρει να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο. Το μόνο που δεν ξεκαθάρισε είναι αν οι φορείς είναι έτοιμοι να το κάνουν, καθώς είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται μια τόσο μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει η περιοχή ένα νέο Δημόσιο και σύγχρονο νοσοκομείο χωρίς “ψιλά γράμματα”.

Δυστυχώς, τις τελευταίες ώρες σε διάφορα “πηγαδάκια” άνθρωποι που πρόσκεινται στη Δημοτικής Αρχή έχουν ξεκινήσει μία νέα ανούσια παρελθοντολογία προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση από το σήμερα, θέλοντας ίσως να αποτινάξουν από πάνω τους τις ευθύνες ενός πιθανού “φιάσκου”.

Η Δημοτική αρχή όσο και αν προσπαθήσει, όσο και αν παρελθοντολογεί δεν θα καταφέρει να αποφύγει το βάρος της ευθύνης σε περίπτωση που χάσει αυτή την ευκαιρία, για τον απλούστατο λόγο ότι, όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε ΠΟΤΕ κανένα ΣΟΒΑΡΟ χρηματοδοτικό εργαλείο που να προβλέπει την ανέγερση νέων νοσοκομείων. Για το μόνο που ίσως μπορεί να κατηγορήσει τους προκατόχους του ο Νίκος Γεωργάκος είναι για το ότι δεν φρόντισαν να του τα έχουν όλα έτοιμα, ώστε να μπορεί εκείνος σήμερα με καμάρι να δεσμευτεί ότι θα κάνει νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα.

Είναι αλήθεια ότι εδώ και πολλά χρόνια έγιναν μικρά βήματα  προς αυτή την κατεύθυνση από όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, αλλά καμία δεν κατάφερε να κάνει το τελευταίο βήμα, το να συντάξει δηλαδή μία ολοκληρωμένη μελέτη ώστε σήμερα η Πρέβεζα να είναι έτοιμη να διεκδικήσει το πολυπόθητο αυτό έργο με αξιώσεις. Το ίδιο δεν κατάφερε να κάνει και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι όσοι βρίσκονται σήμερα στις θέσεις ευθύνης θα πείσουν τους πολίτες της Πρέβεζας ότι για την δική τους αποτυχία θα φταίνε οι πρώην Δήμαρχοι, οι πρώην κυβερνητικοί βουλευτές, οι πρώην υπουργοί και γενικά οι πρώην!

 

 

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites