Να μην χαθεί η ευκαιρία για νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα μέσω του Ταμείο Ανάκαμψης

Επιβεβαιώθηκαν μέχρι κεραίας τα όσα δημοσίευε εδώ και μήνες το mypreveza.gr σχετικά με την χρηματοδότηση υποδομών υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτής Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα για το αν υπάρχει στον Κυβερνητικό σχεδιασμό η χρηματοδότηση υποδομών υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, απάντησε θετικά.

Ο Βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας τόνισε πως είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου Δημόσιου Νοσοκομείου λόγω της πολύ κακής κατάστασης που βρίσκεται κτιριακά το υπάρχον, ενώ επεσήμανε σε όλους τους τόνους ότι είναι ενιαίο το αίτημα όλων των φορέων του Νομού της Πρέβεζας η ανέγερση του.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών απάντησε υπογραμμίζοντας πως είναι αναγκαία η σοβαρή επένδυση στο Δημόσιο Σύστημα, βάζοντας έτσι για ακόμα μία φορά τέλος στο αφήγημα που ακούσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας περί ΣΔΙΤ . “Το ταμείο ανάκαμψης θα χρηματοδοτήσει σοβαρές επενδύσεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Οι επενδύσεις αυτές δεν μπορώ ακόμη να τις περιγράψω αναλυτικά διότι είμαστε σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πριν τελειώσει αυτή η συζήτηση και έχουμε οριστικοποιήσει το τι θα μπει, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε επενδύεις και σε υποδομές, θα έχουμε επενδύσεις και σε συστήματα οργάνωσης” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκυλακάκης, ο οποίος ρωτήθηκε επίσης από τον Βουλευτή Πρέβεζας αν έχει κατατεθεί αίτημα προς το Υπουργείο για κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα και αν η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να κάνει δεκτό το ενιαίο αίτημα όλων των φορέων για την δημιουργία του. Ο Αναπληρωτής Υπουργός απέφυγε τεχνηέντως να απαντήσει στο ερώτημα για το αν έχει κατατεθεί επίσημα αίτημα από κάποιον φορέα της Πρέβεζας (Δήμο ή Περιφερειακή Ενότητα)  λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι δημόσια ανακοινώσιμο έως ότου παρουσιαστεί επίσημα το κυβερνητικό σχέδιο.

Σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης ο κ. Σκυλακάκης είπε συγκεκριμένα : ” Υπάρχει ένας όρος στο Ταμείο Ανάκαμψης, μπορούν να υπάρχουν έργα υποδομής, θα πρέπει να υπάρχουν και οι μόνιμες δαπάνες. Όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστούν στο στρατηγικό σχέδιο για το ΕΣΥ. Συνεπώς δεν μπορώ να απαντήσω για κάθε μία περιοχή γιατί αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν πολλές περιοχές που η κάθε μία ερίζει για τις ανάγκες που είναι τελείως κατανοητές. Όπως επίσης υπάρχουν και πολλές ανάγκες εκσυγχρονισμού υποδομών, όπως παρουσιάσατε και στην Πρέβεζα. Ποια λύση θα επιλέξει τελικά το Υπουργείο για να προωθήσει δεν είναι στην αρμοδιότητα μου να το απαντήσω”.

Μετά και τα όσα είπε ο κ. Σκυλακάκης σήμερα στη Βουλή πλέον η μπάλα επιστρέφει ξανά στο ίδιο γήπεδο. Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης θα πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους αλλά και με όλους τους συναρμόδιους (Βουλευτές, Διοικητή του Νοσοκομείου κ.α) ώστε η Πρέβεζα να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και μία ώριμη μελέτη για την ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου και Δημόσιου Νοσοκομείου.

Είναι πλέον δεδομένο ότι η παρελθοντολογία ως αναφορά τις ευθύνες έχει πλέον τελειώσει. Ειδικά από την στιγμή που παρουσιάστηκε νέα ευκαιρία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, η καυτή πατάτα πλέον βρίσκεται στα χέρια αυτών που είναι σήμερα στις καίριες θέσεις, δηλαδή στου Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, του Αντιπεριφερειάρχη Πρεβεζας Στράτου Ιωάννου και του κυβερνητικού Βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιου Γιαννάκη.

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites