Κατέβασαν τα φιλέ στα γήπεδα τένις του Κολυμβητηρίου Πρέβεζας

Τα φιλέ στα γήπεδα τένις του Κολυμβητηρίου Πρέβεζας κατέβηκαν, παρά τις δηλώσεις του Υφυπουργου Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ότι κατά την διάρκεια του 2ου γενικού Lockdown:  “Επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε εξωτερικούς, δημόσιους χώρους και σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις έως 3 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, σε ατομικά και μόνο αθλήματα όπως η αντισφαίριση, τοξοβολία, ιστιοπλοϊα και τα υπόλοιπα που έχουν ανακοινωθεί”.

Ίσως η χρήση της λέξης προπονητή από τον Νίκο Χαρδαλιά να έχει μπερδέψει το Δήμο Πρέβεζας, ωστόσο βάση της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης συνεχίζεται “Η λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων”.

Με απλά ελληνικά η αντισφαίριση ως ατομικό άθλημα επιτρέπεται  τόσο για επαγγελματίες αθλητές με την παρουσία προπονητή, όσο και για ερασιτέχνες αθλητές, χωρίς παρουσία προπονητή, αρκεί να μην υπερβαίνεται ο αριθμός των τριών ατόμων και με την προϋπόθεση βέβαια ότι και στις δύο περιπτώσεις θα γίνεται καταγραφή των αθλητών που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις, κάτι που ο Δήμος της Πρέβεζας φαίνεται πως είναι ανίκανος να το εφαρμόσει στην περίπτωση των γηπέδων τένις που χρησιμοποιούνται από το κοινό, για αυτό και προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας και αυτής της αθλητικής εγκατάστασης, παρόλο που βάση της ΚΥΑ, η λειτουργίας της επιτρέπεται!

Αντίθετα η Γυμναστική Ένωση Πρέβεζας στα γήπεδα που έχει στην αρμοδιότητα της, έχει από την πρώτη στιγμή λάβει όλα τα μέτρα προστασίας και λειτουργεί βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Στο τμήμα αντισφαίρισης υπάρχουν ένας προπονητής και δύο προπονήτριες. Κατά την διάρκεια του lockdown ο ένας προπονητής θα συνεχίσει τις προπονήσεις στο αγωνιστικό τμήμα, για αυτό και η Ένωση κατέβασε τα φιλέ στα δύο από τα τρία γήπεδα και θα συνεχίσει κανονικά τις προπονήσεις βάση των όσων αναφέρει η κοινή υπουργική απόφαση.

Με ανακοίνωση της μάλιστα ενημερώνει:

Πρίν από μέρες το Δ.Σ. του Ομίλου Τένις γνωστοποίησε ότι: 

Βάσει της απο 7.11.2020 ΚΥΑ Αρ. Πρωτ. Δ1α/Γ.Π.Οικ.71342, το νέο επικαιροποιημένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΕΦΟΑ που αφορά στη λειτουργία των εγκαταστάσεων τένις όπως έχει διαμορφωθεί από την κυβέρνηση για όλα τα σωματεία – μέλη της ΕΦΟΑ, περιληπτικά ισχύει:

  1. Επιτρέπεται η άθληση για τέσσερις αθλούμενους ανά ανοιχτό γήπεδο. Επιτρέπεται η άθληση για δύο αθλούμενους με ένα προπονητή ανά ανοιχτό γήπεδο.
  2. Αποδυτήρια και κυλικεία παραμένουν κλειστά – κυλικεία μόνο (take-away). Οι τουαλέτες είναι ανοιχτές, 1 για γυναίκες και 1 για άνδρες. Καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση τους.

Η Γυμναστική Ένωση Πρέβεζας (Τμήμα Αντισφαίρισης) είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο της Περιφέρειας με αρ. Μητρώου 035, καθώς και στη Γ.Γ.Α. με αριθμό ΜΝ07 και από μέρες πριν έδωσε Δελτίο Τύπου σε όλα τα ΜΜΕ γνωστοποιώντας τα κατωτέρω, που αφορά τα τρία γήπεδα τένις: Παύουν οι προπονήσεις στον όμιλο με εξαίρεση το αγωνιστικό τμήμα όπου θα προπονούνται τέσσερις αθλούμενοι ανά ανοιχτό γήπεδο (διπλά) ή δύο αθλούμενοι με έναν προπονητή.

Τα φιλέ στα δύο γήπεδα θα είναι εκτός λειτουργίας και θα γίνεται καταγραφή των αθλούμενων (ώρα εισόδου και αποχώρησης από τα γήπεδα) με χρήση της πλαϊνής πόρτας που εξυπηρετεί μόνο τα 3 γήπεδα που χρησιμοποιεί ο όμιλος χωρίς επικοινωνία με τα 2 άλλα διπλά γήπεδα για το κοινό καθώς και το υπόλοιπο αθλητικό κέντρο.

  • Δεν γίνεται χρήση στις τουαλέτες και ούτε έχουν πρόσβαση τα γήπεδα με τα W.C. Υπάρχει πάντα αντισηπτικό υγρό. 
  • Άλλωστε, από
  • το πρώτο κύμα πανδημίας τον Μάρτιο τα γήπεδα του ομίλου είχαν κλειδωθεί.

Οι ευθύνες του ομίλου περιορίζονται στα τρία γήπεδα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites