Για την … νέα περίφραξη της μαρίνας Πρέβεζας

Άρθρο του Ταξιάρχη Κωστόγιαννη, Δημοτικού Συμβούλου της «Ανυπότακτης Κίνησης στα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» για την νέα περίφραξη της μαρίνας Πρέβεζας.

“ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΑΚΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΦΟΝΤΑΡΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΤΕ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΗΣ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ! ΤΟ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ!!

  Δε φτάνουν τα τείχη που οι κυρίαρχες αντιλαϊκές πολιτικές υψώνουν γύρω μας περιορίζοντας ελευθερίες και δικαιώματα. Στην πόλη μας έχουμε και τα συρματοπλέγματα που έχουν υψωθεί μπροστά από την ιδιωτική μαρίνα και εμποδίζουν την άμεση πρόσβαση των πολιτών σε ένα μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου. 

  Το απαράδεκτο και προκλητικό αυτό γεγονός προκαλεί, και απολύτως δικαιολογημένα, μεγάλη αγανάκτηση σε όλους εμάς τους πολίτες της Πρέβεζας και έχει επανειλημμένως καταγγελθεί από την «Ανυπότακτη Κίνηση στα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως άλλωστε έχει καταγγελθεί και η ιδιωτικοποίηση της μαρίνας.

  Μάλιστα, και έχει ιδιαίτερη σημασία, τα συρματοπλέγματα  αυτά είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ και πρέπει να ξηλωθούν. Η από 13-10-2014 «Σύμβαση παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της ζώνης (χερσαίας και θαλάσσιας) του τουριστικού λιμένα Πρέβεζας» δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά επί λέξει: « Ειδικά στο δυτικό τμήμα της χερσαίας ζώνης της Μαρίνας, στη λωρίδα μπροστά από το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, δεν θα κατασκευασθεί περίφραξη και ο χώρος αυτός θα αποτελεί ελεύθερη διαδρομή περιπάτου, χωρίς να παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών».

  Στην τελευταία λοιπόν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε διαδικτυακά  στις 4 Νοεμβρίου ως  «Ανυπότακτη Κίνηση στα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» θέσαμε πάλι το θέμα παρουσιάζοντας σε όλους αυτά που  αναφέρει η σύμβαση και επιμείναμε το σώμα να πάρει θέση συντασσόμενο με το δίκαιο αίτημα των Πρεβεζάνων, ώστε να φύγει η περίφραξη  .

  Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Καραμανίδης δήλωσε πως δεν ξέρει αν το θέμα αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου ή του Λιμενικού Ταμείου, επιχειρώντας κατά τη γνώμη μας με αυτόν τον τρόπο να μην παρθεί πολιτική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο που θα δεσμεύει το Λιμενικό Ταμείο (στο οποίο ο ίδιος συμμετέχει) και  που ποιεί την νήσσαν (κοινώς κάνει την πάπια) σχετικά με το θέμα, αν και είναι το αρμόδιο όργανο για να διώξει την περίφραξη.

  Στην επιμονή μας να παρθεί απόφαση και να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, ενώ όλες οι παρατάξεις είπαν να τηρηθούν αυτά που προβλέπονται στη σύμβαση, είχαμε τη διαφοροποίηση του Δημάρχου κου Γεωργάκου και της παράταξής του  καθώς και  αυτή του επικεφαλής της παράταξης «Στροφή στο Μέλλον» κου Φονταρά.

  Σε αγαστή σύμπνοια και επιχειρώντας ο ένας να ξεπεράσει τον άλλο στην επιχειρηματολογία υπεράσπισης της επιλογής της επιχείρησης  επικαλέστηκαν ανάμεσα στα άλλα λόγους ασφάλειας των ιδιοκτητών σκαφών  (από τα φώτα των αυτοκινήτων), καλαισθησίας (θα χαλάσει το πράσινο), υγιεινής (να μη γίνει η περιοχή… ουρητήριο). 

  Σύμφωνα με τη λογική τους  η περιοχή του λιμανιού που δεν έχει κάγκελα  είναι τουλάχιστον ανασφαλής και βρώμικη. Μήπως να βάλουμε τότε κάγκελα και εκεί; Ο καθένας δικαιούται να έχει τις απόψεις του αλλά δεν έχει το ελάχιστο δικαίωμα και την παραμικρή νόμιμη εξουσιοδότηση  να κάνει ό,τι θέλει και να λειτουργεί κατά το δοκούν. 

  Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα ζητήσουμε από τους επικεφαλής των δύο παρατάξεων να συμμορφωθούν με αυτό που θέλουν οι πολίτες της Πρέβεζας και που άλλωστε προβλέπεται ακόμη και στην επαίσχυντη σύμβαση. 

  Να θυμίσουμε πως στο επταμελές  ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, το οποίο έχει υπογράψει τη σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία, Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος κος Γεωργάκος, τα πέντε μέλη ανήκουν στην παράταξή του «Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» , το έκτο μέλος εκ μέρους της αντιπολίτευσης είναι ο κος Φονταράς και το έβδομο ο εκάστοτε προϊστάμενος της λιμενικής αρχής. Επομένως, είναι  ευθύνη των κων Γεωργάκου και Φονταρά  χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή να προχωρήσουν στην αφαίρεση του συρματοπλέγματος του αίσχους, κάτι που έπρεπε να είχαν ήδη κάνει.

  Ούτε η  «Ανυπότακτη Κίνηση στα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» ούτε οι δημότες της Πρέβεζας θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να παρανομούν και να προκαλούν!”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites