Αντιδρά και η Ανάπτυξη Τώρα στη στάση της Δημοτικής Αρχής Πρέβεζας στο ΦΟΔΣΑ Ηπείρου

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πρέβεζας, για την στάση που κράτησαν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου όπου ψηφίστηκε και πέρασε κατά πλειοψηφία η Έγκριση μελέτης και όρων δημοπράτησης για την ανάθεση της υπηρεσίας «Λειτουργία και Συντήρηση των ΣΜΑ Ηπείρου, Μεταφοράς Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) και υπολείμματος της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) Ηπείρου”.

Στον κύκλο των αντιδράσεων μπήκε και η παράταξη Ανάπτυξη Τώρα του Γιώργου Νίτσα, η οποία με την παρακάτω ανακοίνωση ζητά από τους δύο εκπροσώπους του Δήμου Πρέβεζας στο ΦΟΔΣΑ, Γιαννης Δαρδαμάνη και Κώστα Ακρίβη, να εξηγήσουν επαρκώς την στάση τους.

“Μέσω των ΜΜΕ της Ηπείρου ενημερωθήκαμε για την πρόσφατη ένταση που επικράτησε στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δ.Ε. Περιφέρειας Ηπείρου (ΦΟΔΣΑ) ανάμεσα στους Γιαννιώτες Δημάρχους και τους Δημάρχους των υπόλοιπων περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου με αφορμή την ψήφιση του θέματος: “Έγκριση μελέτης και όρων δημοπράτησης για την ανάθεση της υπηρεσίας «Λειτουργία και Συντήρηση των ΣΜΑ Ηπείρου, Μεταφοράς Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) και υπολείμματος της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) Ηπείρου”.

Με έκπληξη είναι η αλήθεια πληροφορηθήκαμε ότι οι δύο από τους τρεις εκπροσώπους του Δήμου Πρέβεζας (οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δαρδαμάνης και Ακρίβης) καταψήφισαν το θέμα, ενώ ο τρίτος εκπρόσωπος Παύλος Σαραμπασίνας υπερψήφισε.

Με δεδομένο ότι:

  • Με την ψήφιση της ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής στον ενιαίο ΦΟΔΣΑ της Ηπείρου, ο Δήμος Πρέβεζας που είναι και ο πιο απομακρυσμένος Δήμος, είναι ευνοημένος αναφορικά με τα τέλη που θα κληθεί να πληρώσει σε σύγκριση με τη λογική απόσταση-κόστος. Ως ο πιο απομακρυσμένος Δήμος από το εργοστάσιο, είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι τα συμφέροντά του Δήμου Πρέβεζας στη διαχείριση των απορριμμάτων -και κατ’ επέκταση και των δημοτών του- συμπίπτουν με αυτά των Δήμων των περιφερειακών ενοτήτων Άρτας-Θεσπρωτίας-Πρέβεζας.
  • Στη συνάντηση που είχαν την 17η Ιουνίου 2020 οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Πρέβεζας με τον Πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή, διαπιστώθηκε ομοφωνία στα θέματα λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ και ειδικά σε λεπτομέρειες που είχαν να κάνουν με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης.
  • Για το ίδιο θέμα το Σεπτέμβριο στο Δ.Σ. του Φορέα υπήρχε ομόφωνη απόφαση, με τη συμμετοχή και των τριών εκπροσώπων του Δήμου Πρέβεζας στη συνεδρίαση.
  • Το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του νέου ΦΟΔΣΑ εγκρίθηκαν ομόφωνα με τη συμμετοχή και των τριών εκπροσώπων του Δήμου Πρέβεζας στο Δ.Σ., ενώ θετική γνώμη εξέφρασε και το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.

Ρωτούμε:

  • Για ποιο λόγο τήρησαν τη στάση αυτή οι δύο Αντιδήμαρχοι στο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ;
  • Η ψήφος τους έρχεται ή όχι κόντρα στα συμφέροντα των δημοτών του Δήμου Πρέβεζας και στην γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου;
  • Θα δοθεί επιτέλους στους δημοτικούς συμβούλους η περιβόητη σύμβαση με την εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο;
  • Θα υπάρξει ξεχωριστή συνεδρίαση ώστε να ξεδιαλύνουν τα θέματα και να συζητηθεί σοβαρά το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων;

Εάν δεν εξηγήσουν οι Αντιδήμαρχοι Πρέβεζας επαρκώς την επιλογή τους στον ΦΟΔΣΑ ας παραιτηθούν καλύτερα…

Τα συμφέροντα των πολιτών του Δήμου Πρέβεζας δεν χωρούν ούτε σε “κομματικά καλούπια”, ούτε για να “χτίζονται” καλές δημόσιες σχέσεις…” αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Ανάπτυξη Τώρα”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites