Πραγματοποιήθηκε περιφερειακή σύσκεψη της οργάνωσης Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Τη Κυριακή  25/10 πραγματοποιήθηκε περιφερειακή  σύσκεψη του ΝΑΡ στην  Ηγουμενίτσα. Έγινε συζήτηση για την περίοδο , στην οποία συμπυκνώνονται ολοένα και περισσότερο το σύνολο των αντιθέσεων του καπιταλισμού. Κοινωνικό-οικονομική και υγειονομική κρίση, πολεμικές απειλές και εντάσεις, επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, καταστροφή  του  περιβάλλοντος και ραγδαία  αύξηση της εκμετάλλευσης της εργασίας. Όλο το κουβάρι των αντιθέσεων του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού ξεδιπλώνει τις συνέπειες του πάνω στους λαούς και σε συνδυασμό με την προώθηση μιας ακόμη σειράς αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, που έρχονται να προστεθούν πάνω στα κεκτημένα των μνημονίων, απειλεί τον κόσμο της εργασίας με πρωτοφανή κοινωνική οπισθοδρόμηση.

Το βασικό συμπέρασμα  της συζήτησης είναι ότι το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις πλευρές με ενιαίο τρόπο, αναδεικνύοντας τον κοινό τους πυρήνα, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ,σε σύνδεση με ένα συνολικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και τη σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική.

Συζητήθηκε η παρέμβαση του ΝΑΡ το επόμενο διάστημα στο επίπεδο του  κινήματος και της ανάγκης του εργατικού-λαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με  βασικό σύνθημα «ότι δε πρέπει να πληρώσει τη κρίση η εργατική τάξη και ο λαός  αλλά το κεφάλαιο».  

Η δράση ενάντια στη  πολεμική  προετοιμασία  αποτελεί  βασικό  καθήκον της περιόδου και θα παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες.  Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου πρέπει να πάρει αντιπολεμικά,  αντιιμπεριαλιστικά και αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά. 

Δίνουμε τη μάχη απεργιακής κλιμάκωσης για υγεία-παιδεία-εργασία-δημοκρατία με τα αναγκαία αιτήματα  συνδεδεμένα με ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα  ρήξης και ανατροπής   της κυρίαρχης πολιτικής ,οργανώνοντας συγκεκριμένα βήματα στη  ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού  και νεολαιίστικου κινήματος.  

Ενισχύουμε όλες  τις τοπικές πρωτοβουλίες  αγώνα στις οποίες  συμμετέχουμε αλλά  και τις δημοτικές  και περιφερειακές κινήσεις. Η αναγκαία αυτοτελή παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η πολιτική της παρέμβαση πρέπει να ενισχυθεί με ενεργοποίηση όλων των μελών της μέσα  από τις γενικές  συνελεύσεις  των τοπικών επιτροπών

Πραγματοποιούμε σε όλες τις πόλεις συσκέψεις παρουσίασης της «πρότασης αρχών και γενικών κατευθύνσεων για ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα  κομμουνιστικής  απελευθέρωσης» τέλος Νοέμβρη-αρχές Δεκέμβρη, συγκροτούμε «τοπικές επιτροπές  διαλόγου» με στόχο την όσο γίνεται πιο οργανωμένη και μαζική συμμετοχή μας στη Πανελλαδική Συνάντηση 

 

γραφείο  περιοχής Ηπείρου  -Κέρκυρας-Λευκάδας

του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

 

26/10/2020

 

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites