Πιστοποιήθηκαν οι πρώτες επιχειρήσεις για τις Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης των πρώτων επιχειρήσεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και έγιναν μέλη του Τοπικού Συμφώνου Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, μετά από την παρακολούθηση του τελικού ενημερωτικού σεμιναρίου πιστοποίησης που διοργανώθηκε από την ΉΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. στις κατά τόπου Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου. Πιο συγκεκριμένα, τα δύο πρώτα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου 2020, το πρωί στην Ηγουμενίτσα και το απόγευμα της ίδιας μέρας στα Ιωάννινα και το τρίτο, το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου 2020 στην Πρέβεζα για τις επιχειρήσεις των Π.Ε. Πρέβεζας και Άρτας.

Στα σεμινάρια, στα οποία τηρήθηκαν οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά, μέσω ζωντανής μετάδοσης (live streaming) λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε ο CoViD-19.

Στόχος των σεμιναρίων ήταν να ενημερωθούν τα μέλη του Τοπικού Συμφώνου πιο αναλυτικά για την πολιτιστική κληρονομιά που αποτελεί και το «προϊόν» γύρω από το οποίο δημιουργήθηκε η πολιτιστική διαδρομή, για το ρόλο του πολιτισμού στη σύγχρονη κοινωνία και τη σχέση του με την οικονομία, καθώς και για τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία προβολής και διαδικτυακού μάρκετινγκ των τόπων αλλά και των επιχειρήσεων καθαυτών. 

Για το λόγο αυτό συμμετείχαν οι Εφορείες Αρχαιοτήτων των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων – Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας, Πρέβεζας  – με παρουσιάσεις των αντίστοιχων αρχαιολογικών χώρων και θεάτρων τους. Ειδικότερα μίλησαν: 

  • η Γεωργία Πλιάκου, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων ΕΦΑ Θεσπρωτίας μαζί με την Αρχαιολόγο Βασιλική Λάμπρου για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Γιτάνων και την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, 
  • η Βιβή Γιούνη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΕΦΑ Ιωαννίνων, για τον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης και το έργο «Συντήρηση-αποκατάσταση και ανάδειξη του Θεάτρου και των άλλων μνημείων της Δωδώνης – Φάση Α΄»
  • η Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια ΕΦΑ Άρτας, για το Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας και τα  νεότερα στοιχεία από τις εργασίες ανάδειξής του και 
  • η Ανθή Αγγέλη, Προϊσταμένη ΕΦΑ Πρέβεζας, για τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Κασσώπης.

Τα στελέχη της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. Γεωργία Κιτσάκη και Αριστοτέλης Σταγκίκας μίλησαν για τη σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τη σχέση της οικονομίας με τον πολιτισμό στο πλαίσιο μιας βιώσιμης ανάπτυξης και τα στελέχη του Σωματείου Διάζωμα, Ευδόκιμος Φρέγκογλου, Νίκος Στακιάς και  Ηλίας Χάντζος μίλησαν για τη διαδικτυακή προβολή και τις δυνατότητες ανάπτυξης των επιχειρήσεων μέσα από αυτή. 

Την έναρξη των σεμιναρίων έκανε ο κ. Νικόλαος Δ. Καράμπελας, Πρόεδρος του Δικτύου Επιχειρήσεων της Πολιτιστικής Διαδρομής, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο του δικτύου των επιχειρήσεων (cluster) στην υποστήριξη & ανάπτυξη της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου και την προσέγγισή της ως ολιστικού τουριστικού προϊόντος. 

Επιπλέον, έγινε σύντομη αναφορά στις μελλοντικές δράσεις όλων των φορέων που αποτελούν μέρος της ΟΧΕ (Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης) «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ενεργό πρόγραμμα, στο οποίο μελλοντικά θα μπορούν να συμμετέχουν και άλλες επιχειρήσεις που δεν έχουν ενταχθεί από την πρώτη φάση στο Τοπικό Σύμφωνο.

Στο τέλος των σεμιναρίων αποδόθηκε στους συμμετέχοντες το «Πιστοποιητικό Μέλους» ως ένδειξη συμμετοχής τους στο Δίκτυο Επιχειρήσεων της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites