Πέμπτη, 09/07/2020

Μπλόκο στα ανεξέλεγκτα αιολικά – Σχέδιο για ανεμογεννήτριες και στα όρια των Δήμων Δωδώνης, Ζηρού και Πρέβεζας

Αρνητική είναι η εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας σε ότι αφορά την κατασκευή των επίμαχων πάρκων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ήπειρο. Την ευθύνη αδειοδοτήσεων έχει η ΡΑΕ και η απόφαση της Περιφέρειας είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα. Το θέμα θα συζητηθεί στην  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και με βάση και την τοποθέτηση Καχριμάνη αναμένεται να απορριφθούν τουλάχιστον δυο επενδυτικά σχέδια. Τη συγκεκριμένη πρόταση έχει καταθέσει γερμανική εταιρεία που σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποκτήσει δι` εξαγοράς από άλλον δικαιούχο την αρχική μικρότερης ισχύος έγκριση κατασκευής αιολικού πάρκου. Η δεύτερη επίμαχη πρόταση αφορά την κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 38 MW στη Μηλιά Μετσόβου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Μετσόβου που συνήλθε γνωμοδότησε αρνητικά επί των συγκεκριμένων προτάσεων.
Το μεγαλύτερο σχέδιο που έχουν κατατεθεί το 2019 για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αφορά στην κατασκευή αιολικού πάρκου (ανεμογεννήτριες δηλαδή) στα όρια των Δήμων Δωδώνης, Ζηρού και Πρέβεζας και πιο συγκεκριμένα στα όρη Σουλίου, Θεσπρωτικά όρη και Κακούρι ισχύος 117,6MW.
Στον τομέα των φωτοβολταϊκών, έχει κατατεθεί αίτηση για εγκατάσταση πάρκου στην Καμπή Άρτας ισχύος 50 MW. Πρόκειται για σημαντικό έργο το μεγαλύτερο στην περιοχή και στον τομέα του.
Συνολικά στην Ήπειρο που συγκαταλέγεται μεταξύ των περιφερειών με τη μικρότερη παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμε πηγές, το 2019 είχαν κατατεθεί 29 επενδυτικά σχέδια συνολικής ισχύος 710 MW
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ