Από τη διαφήμιση στη δυσφήμιση “ένα τσιγάρο δρόμος”

Με θέμα την «Θερινή τουριστική περίοδος στον Δήμο Πρέβεζας και COVID -19» συνεδρίασε την Τρίτη 26 Μαϊου η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Πρέβεζας.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής Λεωνίδας Αργυρός εξειδίκευσε τα όσα είχε αναφέρει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος.

Ο κ. Αργυρός έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ο δήμος πέτυχε τον χαρακτηρισμό της Πρέβεζας ως τον ασφαλέστερο προορισμό της Ευρώπης για το καλοκαίρι του 2020 και το χαρακτηρισμό επίσης της Παραλίας του Μονολιθίου ως της ασφαλέστερης παραλίας της Ευρώπης για το 2020 στον οργανισμό European Best Destinations. Αναφέρθηκε επίσης στην προβολή της Πρέβεζας από μέσω του EBD στο αμερικανικό περιοδικό Forbes, ενώ επεσήμανε πως  οι τίτλοι savest european destination preveza και european savest beach preveza 2020, θα μπορούν να αναπαραχθούν σε όλες τις σχετικές επιχειρήσεις.

Η προβολή της Πρέβεζας σε διεθνές επίπεδο είναι σημαντική από όλες τις απόψεις. Αξίζει να θυμίσουμε πως επί δημαρχίας Χρήστου Μπαϊλη μία από τις μεγαλύτερες και ιστορικές εφημερίδες της Μεγάλης Βρετανίας ο “Guardian” είχε γράψει “ύμνους” για την Πρέβεζα, κάτι που ωφέλησε και στον εσωτερικό τουρισμό καθώς το άρθρο του Guardian είχε αναπαραχθεί από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά sites της χώρας μας.

Σήμερα δήμαρχος είναι ο Νίκος Γεωργάκος και η Πρέβεζας γίνεται γνωστή για την ασφάλεια που παρέχει η μεγάλη της ακτογραμμή, από την Covid-19. Την  Βρετανική εφημερίδα “Guardian” διαδέχεται το αμερικανικό περιοδικό “Forbes” και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι καθώς και αυτή τη φορά μέσα από την διεθνή προβολή, η Πρέβεζα προβάλλεται και στην Ελλάδα, αφού τα μεγάλα ειδησεογραφικά sites της χώρας μας αναπαράγουν το άρθρο του Forbes.

Μέχρι εδώ, όλα περίφημα! Προσπερνώντας το γεγονός ότι για ακόμα μία φορά, όπως και σε άλλο πρόσφατο θέμα, η Δημοτική Αρχή ενεργεί μόνη της χωρίς να υπολογίζει τα θεσμικά όργανα, θα πρέπει να σταθούμε στο πόσο εύκολα η διαφήμιση για την Πρέβεζα, μπορεί να γίνει δυσφήμηση.

Στη συνεδρίαση τόσο ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζα, όσο και επαγγελματίες της πόλης προσπάθησαν να εξηγήσουν στον Δήμαρχο και στον Πρόεδρο της επιτροπής, ότι η τόσο μεγάλη προβολή μπορεί να γυρίσει μπουμεράνγκ καθώς ναι μεν το Μονολίθι είναι η ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης όσον αφορά την νόσο Covid-19, δεν πληρεί όμως τις προϋποθέσεις ασφάλειας στην πρόσβαση, αλλά και στη πυρασφάλεια.

Αναφορικά με το γνωστό σε όλους τους κατοίκους και μη, πρόβλημα με την πρόσβαση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων του δήμου Πρέβεζας Κωνσταντίνος Ακρίβης, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που θα γίνουν από πλευράς δήμου στην ακτή του Μονολιθίου. Ο κ. Ακρίβης τόνισε μεταξύ άλλων πως θα τοποθετηθεί σήμανση και θα γίνει μονοδρόμηση στην Ακτή του Μονολιθίου.

Η μονοδρόμηση στο Μονολίθι είναι μία κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο ο Δήμος Πρέβεζας θα πρέπει να προχωρήσει σε ακόμα μία σημαντική παρέμβαση για να μην γίνει η διαφήμιση, δυσφήμιση!

Το υπέροχο δάσος του Μονολιθίου, ήταν και είναι μία σημαντική παράμετρος ασφάλειας για την περιοχή. Εδώ και χρόνια καμία Δημοτική Αρχή δεν έχει πραγματοποιήσει έναν εκτεταμένο καθαρισμό στο δάσος. Αυτό μπορεί ο καθένας να καταλάβει τι σημαίνει.

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την πρόληψη πυρκαγιάς στο δάσος του Μονολιθίου και η περιοχή με τους χιλιάδες λουόμενους που καλεί να έρθουν ο Δήμος Πρέβεζας, μπορεί πολύ εύκολα να γίνει ένα “δεύτερο Μάτι”.

Στο θέμα του ακαθάριστου δάσους, έγινε αναφορά κατά την συνεδρίαση ,με τον κ. Αργυρό να αναφέρει πως είναι αρμοδιότητα του Δασαρχείου. Εδώ όμως κάνει ένα μεγάλο λάθος καθώς, ο καθαρισμός του δάσους είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου Πρέβεζας. Η μόνη αρμοδιότητα του Δασαρχείου Πρέβεζας, είναι η επίβλεψη των εργασιών καθαρισμού.

Επειδή, όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Κώστας Ανατολιωτάκης, η πολύ διαφήμιση όταν δεν υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία, μπορεί να γυρίσει μπουμερανγκ για την Πρέβεζα και να μετατραπεί σε δυσφήμιση, ο Δήμος οφείλει να κάνει κάποιες στοιχειώδεις παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites